Home » Авторски страници, българи зад граница

Празникът на БУ “Св. св. Кирил и Медотий” – Лос Анжелис

2017.06.05 Няма коментари

01

Децата са цветята на земята! За поредна година ученици, учители и гости на Българско училище „Св. св. Кирил и Методий” отбелязахме Деня на българската просвета и завършването на учебната година. Под звуците на Химна на Кирил и Методий всички ученици влязоха тържествено в залата, начело с първокласниците, носейки окичения с венец портрет на Светите братя. Нали за тях този празник е и двоен! Всички родители и гости запяха словата и мили спомени изплуваха у нас.

88

Разбира се първи на сцената бяха нашите първокласници, които казваха стихове и пяха песни за буквите, които ще открият пред тях нови светове. След тях малчуганите от подготвителната група пяха песни и играха хорца!

06

След бурни аплодисменти дойде ред на по-големите, които заредиха стихове за родната реч, за светите братя Кирил и Методий и тяхното дело, за детството като вълшебен свят. Специален поздрав за всички деца в залата, малки и пораснали, беше песента “Детство мое”. Завършиха с игрива ръченица в изпълнение на танцовата група “Усмивки'” към училището.

99

Генералният консул Веселин Вълчев поздрави учениците, техните родители и всички присъстващи и раздаде удостоверенията на щастливите деца. А те получиха подарък книжки и грамоти от техните учители, за положеното усърдие и старание през изминалата учебната година.

01

Продължихме с демонстрация на класа по Тае Куон До към училището, който се води от трикратния световен шампион Антон Касабов. Изненади имаше и за родителите – грамоти за най-всеотдайни, организирани, артистични, музикални и още, и още майки, бащи, баби, дядовци и приятели.

73

Втората част на този впечатляващ концерт беше детският фестивал “Таланти на бъдещето”, една инициатива за откриване и поощряване на заложбите у децата. И на сцената бъдещите звезди показаха своя талант и творчество – пяха песни и рецитираха, свириха на пиано и цигулка, играха танци и гимнастика, демонстрираха завидни спортни умения!

77

Невероятни, талантливи и прекрасни деца, които предизвикаха невероятни емоции и аплодисменти!

09

Журито в състав народната певица Цветанка Варимезова, Сали славея Стоун, Диана Вълчева, Живка Костова и Антон Касабов бяха очаровани от бъдещите звезди и ги наградиха със статуетки, грамоти и други награди!

А накрая под звуците на песните и музиката на Цветанка и Иван Варимезови се изви хоро.

100

Традицията е жива! Завършиме с почерпка и вкусната торта за нашият празник. Какъв невероятен ден! Колко много емоции, радост, вълнения и блеснали звезди!

10

 

Живка Костова,

БУ ,,Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.