Home » Авторски страници

Фенове на “Ботев” – Пловдив тръгнаха към Тирана с полицейски екскорт

2017.06.29 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Sportal.bg

Снимка: Sportal.bg

След инцидент тази нощ с български фенове на “Ботев” – Пловдив в гр. Крива Паланка, Р. Македония, и след съдействието на българския консул Венцислав Цветанов, автобусите с фенове на отбора са отпътували от Крива Паланка към Тирана с полицейски екскорт – съобщи пресцентърът на МВнР.

По данни на македонската полиция, три автобуса с фенове на „Ботев” (Пловдив), пътуващи за Албания през територията на Р. Македония, спират към 3 ч. тази нощ за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете изрисуват със спрей графити върху сградите за почивка. При искане от органите на реда да бъдат санкционирани за тази си постъпка, българските граждани отказват.

Sportal.bg информира от своя страна, че автомагистралата Куманово-Крива паланка в Македония е била блокирана за няколко часа от футболни фенове на “Ботев” – Пловдив, след като техни приятели са били задържани от македонската полиция заради изрисуваните графити.

Българският консул Венцислав Цветанов от Посолството на Р. България в Р. Македония е отишъл спешно в полицейското управление в Крива паланка и е бил там през цялото време, до отпътуването на автобусите с феновете за Тирана. Той е предупредил и властите на пропускателния пункт на границата между Р. Македония и Албания, албанската полиция и българското посолство в Тирана за оказване на пълно съдействие на групата с футболни запалянковци.

След бързата реакция на посолството на Р. България в Скопие е било постигнато съгласие с органите на реда в град Крива паланка да бъде съставен акт за административно нарушение и налагане на минимална глоба в размер на 200 евро само на ръководителя на групата, а автобусите да бъдат ескортирани от полицейския патрул до границата, за да продължат пътуването си.

„Ботев” (Пловдив) гостува на “Партизани” (Тирана) днес от 18 ч. българско време, в мач от първия квалификационен кръг на турнира “Лига Европа”. Очаква се феновете да пристигнат навреме на стадиона, за да подкрепят българския отбор. В Крива паланка е останал само ръководителят на група Иван Вълчев, който след произнасянето на дежурния съдия ще настигне с кола на посолството автобусите с феновете, се казва още в прессъобщение на МВнР.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.