Home » Jokes, Авторски страници

Два дни в Болтария :)

2017.06.27 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Георги Кожухаров, "Дневник"

Снимка: Георги Кожухаров, “Дневник”

Седмицата започна от неделя, когато ГЕРБ заподозряха президента в корупция, а това се случи, защото два дни преди това Радев имал неблагоразумието да каже, че в Румъния са събрали от корупция някъде към 600 и кусур милиона, а директно върнати са над 200 милиона само за предната година, пък у нас в Болтария* още няма антикорупционен закон, който 43-тото НС търкарля през целия мандат и не прие.

Болтовете на мерцедесите би трябвало да са по цялата републиканска пътна мрежа, според извода на цацаратурата, която оряза становището на експерта на компанията, за да е политкоректно и да не нарушава линията на унижаване и омаловажаване на Лозан Панов.

Ивайло Пенчев – шефът на Уолтопия е повел война с чиновничеството в КФН. Там едни хорица похарчили 3 000 000 за година като издали 11 лиценза. Ся, верно че КПД-то не е това, което беше, когато петилетката трябваше да се взема за три години :), ама холан, това пък е бетер и от нищоправенето, което е характерно за безбройните държавни институции, призвани да тровят малкия човек или бизнеса.

Баце ни съобщи, че целия уикенд с вътрешния министър изчислявали колко коли, по колко километра, колко гориво и т.н. трябва и колко ще струва, за да няма лимит за полицейските патрулки, които понякога нямат бензин, за да стигнат до пребитата баба в някое село.

Сметнали!

Ще има бензин, но да не го крадат.

И униформи обеща слънцето, на заплашилите с протести полицаи, които нямат униформи и си купуват сами кубинки.

За повишаване на заплатите обаче няма да има, понеже Баце е платил “Белене”, КТБ, а сега и “Грипени” го накарали да купува.

Баце казал на КАТ да си продадат 90-те тона алуминий и да си построят тоалетни или нещо си там друго. Въобще оправяйте се, бе, бензин и униформи ще има, другото от вас.

Главният прокурор ни информира, че не се интересува от становището на експерта на “Мерцедес”. Тъй де, важно е какво казва цацаратурата, а не тези, които произвеждат колите. То и фактите са, че ползващите “Мерцедес” не са имали оплаквания от саморазвиващи се болтове, но какво са фактите пред изводите на цацаратурата?!

Цацаров се възмути от неработещата икономическа полиция и я определи като заспала. В такъв случай цацаратурата е умряла.

Не разбирам защо момчетата от икономическа да работят, като цацаратурата после се подиграва с труда им или пък гони само най-дребните рибки.

Депутатите продължават да наглеят за избора на ВСС.
Номинациите им са световно неизвестни имена и критерии за тях няма.

Шефчето на Правната комисия каза в прав текст на Съюза на съдиите да не питат за критерии. Въобще как се осмеляват тези съдии да се месят в кадруването на политиците, които осакатиха съдийското самоуправление с паритет в квотите на съдиите и депутатите. Още повече, че никога не са имали намерение да оставят съдиите, без да ги контролират, та тогава може и да се промъкне някоя еретична идея и да възбуди обществото на темата кой всъщност е виновен, че няма осъдени политици.

Извинете, стана ужасно дълго, но не мога да пропусна, че Лилета уволни шефа на НДК – Боршош, барабар с целия Съвет на директорите, понеже не искал да подписва с вързани очи обществени поръчки, които Лилета казва.

Тъй де, все ще се намери идиот, който после да лежи вместо Лили.

Айде със здраве и не вярвайте на ПИБ, че кешът не е кул, защото излезе вътрешният доклад на БНБ за състоянието на ПИБ (за което от Биволъ осъдиха БНБ) – и там нещата за Цеко и Георгиус хич не са розови!

Още е само вторник, китайците ни завидяха за интересните времена!

P.S. Не може ли някой магазин Second hand да внесе изтребители, че Баце иска май да купи трета ръка F-16 и за това е цялата олелия?

 

Стела Николова

———————————————————————————————————————————————————–

Болтария – игра на думи с “болт” и “България”.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.