Home » българи зад граница, Избрано

Среща с Елизабет Костова на 17 април в Ан Арбър

2017.04.08 Няма коментари
Spread the love

На 17 април от 19:00 часа ще има среща с Елизабет Костова
по повод на най-новата й книга

в Westgate Shopping Center,
2513 Jackson Avenue, Ann Arbor, MI 48103.

8

Елизабет Костова е #1 “Ню Йорк Таймс” бестселър, автор на «Историкът» и «Крадецът на лебеди». Тя завършва Йейл и притежава Магистърска степен от Университета в Мичиган. Тя също е съосновател на фондация «Елизабет Костова» за творческо писане в България.

Последният й роман се простира от миналото до настоящето и разкрива скрити тайни на България, красива и обитавана от духове страна. Главният герой е млада американка, Александра Бойд, която пътува до София, България, надявайки се, че в чужбина ще намери мехлем за раните, оставени от загубата на любимия си брат. Скоро след пристигането си в този елегантен източновропейски град, обаче, тя помага на една възрастна двойка да вземе такси и осъзнава твърде късно, че случайно е взела една от техните чанти. Вътре тя намира богато гравирана дървена кутия с името: Стоян Лазаров. Тя открива, че това е урна с човешка пепел.

Докато Александра се опитва да намери семейството и да върне кутията, тя първо ще трябва да разкрие тайните на талантлив музикант, който е сломен от политическия натиск, но това крие в себе си опасност за самата нея.

Новият роман на Елизабет Костова е приказка за ужасите на един век, пресичайки културата и ландшафта на тази загадъчна страна. Напрегнат и красиво написан, той изследва силата на историите от миналото.

 

По материали от печата,

Даниела Начева

BulgariansinDetroit.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.