Home » Избрано

Георги Котев: Фотоволтаици “произвеждат енергия”… в тъмната част на денонощието

2017.04.26 Няма коментари
Spread the love

Тихо, да не ни чуят алчните капиталисти!

Георги Котев, Gikotev.blog.bg

Сега ще станете свидетели на поредното гениално българско откритие, от вселенски мащаб, което в най-скоро време ще ни направи най-богатите и най-силната нация поне на нашата планета. То се състои в това, че неизвестен роден “гений” е изобретил производство на електроенергия от слънцето и в тъмната част на денонощието. Това става от актуалната информация на Електроенергийния системен оператор (ЕСО ТУК), която се опреснява през няколко секунди. Ето как изглежда картинката от тази сутрин (б.р. – от вчера). За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка.

ESO 2017 04 25

Горните дата, час, шарена “питка” и таблицата от дясно са моментна снимка от показанията на ЕСО за производството на електроенергия, по източници. Най-отдолу на снимката виждате таблица от сайта на Института по астрономия към БАН и Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен (ТУК). В долната таблица са показани часовете на изгрев на слънцето, часовете на върховото му разположение и на залеза, за месец април 2017-та г. Значи днес слънцето е изгряло над страната ни в 6:30 часа. А сега погледнете часовника на ЕСО.

Какво излиза? Че на ОСЕМНАДЕСЕТАТА минута от изгрева на слънцето фотоволтаичните инсталации в страната ни вече са били толкова натоварени, че произвеждат електроенергия, колкото над половината от който и да е работещ блок в АЕЦ “Козлодуй”. Следователно, в края на първия час след изгрева (7:30 ч.) те ще са натоварени, колкото цялата АЕЦ? А в 13:25 ч., когато слънцето е в пикова фаза, оставям да определите сами…

При такива безгранични възможности на страната ни е чудно, защо (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия се напъва да запази убиващите ни ТЕЦ-ове? Или всичко си е в реда на нещата? Както винаги?

А може би пък точно това “гениално” изобретение предизвиква това, че “Аномалиите продължават една след друга“?

Ако ЕСО имат някакъв проблем, нека се обърнат към ядрената мафия, която вече се поправи, макар и на ЧЕТВЪРТИЯ ден, след като я предупредих в “Спрян реактор в АЕЦ “Козлодуй” продължава да тлее“.

Ако някой не вярва на горното, нека утре след като се събуди провери показанията на ЕСО. Желателно е това да стане преди 9:30 часа.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.