Home » Jokes, Авторски страници, политика

В деня за размисъл… след изборите

2017.03.27 Няма коментари
Карикатура: troyan21.com

Карикатура: Тroyan21.com

„Номерът с кирилицата“

Днес турските издания Хюриет, Миллет и Хаберлер просто се давят в критики, след изборите в България. Какво я вълнува толкова турската страна ли? Как можело да прилагат „номера с кирилицата“ тия българи, как можело бюлетините и декларациите да са на кирилица, та бедните гласоподаватели не можели да ги разчетат! Като ги гледам тия гласоподаватели, те и на турски едва ли ще го разчетат, понеже не могат да четат и пишат, не, че кирилицата им виновна. Това е положението, аркадашлар – който я разбира тая пуста кирилица, той думата ще има. Хубав тест ще се окаже тя. И не само за турците, ами и за неграмотните ни роми и останалите притежатели на български паспорт, дето бъкел не говорят, четат и пишат български, пък с правото да оправят политиката на България. Нека това се приложи като челен опит – гласоподавателят сам, под строгия поглед на комисия да си попълни декларацията на чист български, да си избере бюлетина (без номера да бъдат бюлетините) и нека после гласува по живо, по здраво. Официалният език в България, все още, е българският!

Радост Даскалова, Великобритания

 

Тези #избори бяха успешно потопени от Воденичните камъни в партиите… Новия морал на #ДаБългария например потъна благодарение на такива като провокатора #джасим. Вместо да се отърват от него – те го прегърнаха и му се врекоха в любOFF. Автентичните десни – хубави, интелигентни, за пореден път се облегнаха на смешното генералче, и потънаха. Сега разбирам, че Майката на нацията, др. цецка, която потопи #ГЕРБ и докара катастрофата преди 5 месеца, не е успяла да влезе дори в #Парламента.. И сълзи е нямало този път…. Сега е глътнала толкова вода, че е успяла дори да загуби от теглото си…. Ония пък от #РеставраторскияБлок, щастливи отишли на избори със самовлюбения ненчев и др. куневица.. Ами ще потънете, бе. За лукарски и неговата “електорална тежест” въобще да не отварям дума… Айде, хващайте се да поработите малко до следващите избори.

Андрей Ненов, САЩ

 

Днес минах през едно село. На мегдана бяха седнали старци, все още изплъзващи се на попа.
Много обичам да спирам в разни села и да си говоря със старците.
– Нашето село е чисто българско – изрече единият беглец от гроба и се изплю.
– Нашето село е чисто турско – изрече друг беглец от гроба, само че изплъзващ се на ходжата.
Не помня дали се изплю!
Това вече беше в съседното село.
– А нашето село е мръсно българско – изрекох на първия.
– Пък нашето село е мръсно турско – забих втория.
Не ме разбраха какво исках да кажа.
Всъщност и не очаквах.
Дано поне вие сте разбрали.

Хасан Ефраимов,
Добрич, България

.

Има прегради, през които не можеш да преминеш с рогата напред. Компромисът е нещо много важно, защото някои неща не стават с “Аз”, а с “Ние”. Само с обединение на всички демократично мислещи, независимо от личните ни идеи, принципно обединение около три принципни точки – демокрация, правова държава, Европа, можем с нещо да противостоим на мутренско-ченгесарско-олигархичната система. Ако вече не е късно…

Петър Калинов,
София, България

.

Единствената новина от изборите е, че Цецка не влезе в НС!

Стела Николова,
Варна, България

.

Партиите ще вземат общо над 31.6 млн. лв. субсидии

ГЕРБ си спечели на предсрочния вот 12.4 млн. лева, БСП – 10.3 млн., Обединените патриоти ще трябва да си поделят 3.4 млн. лева, ДПС взима също 3.4 млн. лева, а „Воля“ – 1.6 млн. лева.

Из информация на Еconomic.bg

Разпределение на депутатите в 44-ия парламент. Схема: в. "24 часа"

Разпределение на депутатите в 44-ия парламент. Схема: в. “24 часа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.