Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравление за 3-ти март от Конгрес на българите в Украйна

2017.03.03 Няма коментари
Spread the love

U

Скъпи сънародници,

Честит 3-ти март! Днес ние отбелязваме поредната годишнина от Освобождението на България от турско робство. Руско-турската война полага край на почти петвековното турско робство и дава нови хоризонти за развитие на българската държава.

Преди 139 години в българската история бе открита нова страница, на която и до днес продължават да се записват феноменалните успехи и важните уроци за нашето общество. Един от тях е, че само благодарение на съвместни усилия и целенасочени действия можем да постигнем успех. Точно на това ни учи фактът, че след Освобождението са били необходими още десетки години борба, за да стане България независима.

С голяма гордост и почит искам да отбележа приноса на бесарабските българи, които се завръщат в България и спомагат за възстановяването и развитието и. Нека имената на Александър Малинов, Олимпий Панов, Александър Теодоров-Балан, Иван Колев, Данаил Николаев, Димитър Агура и много други учени, политици, военни и обществени дейци бъдат пример за родолюбие и останат за дълги години в паметта на българите. Днес е важно да не се изкривяват историческите факти според политическия вектор на държавата и нашите деца да имат възможност да учат историята такава, която отразява реалните събития и причини за възникването им.

Нека в този ден склоним глава пред подвизите на нашите предци, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Нека силата на българския дух да бъде извор на нови идеи и нови постижения! Мир и благополучие на вас и вашите близки!

 

Юрий Граматик,

Президент на Всеукраинската обществена организация

„Конгрес на българите в Украйна“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.