Home » Авторски страници

Патрик Смитьойс: Моята нова родина

2017.03.03 Един коментар
Spread the love

Патрик Смитьойс е чужденец, който е избрал да живее в България и я е опознал и обикнал по един удивителен начин. Заедно с оператора Иван Китанов, Патрик е заснел документален филм за мините в България и тяхното отражение върху природата и средата, в която живеят хората. Това е пореден негов филм, отразяващ важни за страната проблеми. Той има няколко заснети филма и за дърводобива, за начина, по който се изсичат горите в България. Неговите пътувания и репортажи по различни теми са публикувани в You Tube под рубриката My new homeland (“Моята нова родина”).

Патрик Смитьойс в кадър от филма

Патрик Смитьойс в кадър от филма

Вижте този филм, за да разберете не само това как един чужденец може да обича България, нейната природа и хората, които живеят в нея, но и това как Патрик разказва за същината на проблемите по един много естествен, смислен и ангажиран начин. Начин, който е толкова далече от фалшивите политкоректни изявения и обяснения, с които си служат не само политиците вече, но и много други хора. Филмът е озвучен на български от глас зад кадър, който е на самия Патрик, и е допълнен със субтитри на английски език.

Патрик Смитьойс:

“Повече хора с негативни коментари изобщо не са разбрали, че този филм не е толкова за мините или природата. Тук говорим най-вече за най-фундаменталното право на всички българи, а именно, че само и единствено хората решават какво се случва на тяхната територия. Ако те не искат да има мина в махалата, която няма да им носи достатъчно (нищо) или която е (може да е) опасна за обществото или околната среда, няма да има мина.”

.

One Comment »

  • Sevdelin Panev said:

    Патрик е холандец женен за българка и живее в едно село близо до гр. Самоков. Просветен природозащитник и неоценим приятел на България.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.