Home » Авторски страници

Петиция за паметник на Пламен Горанов пред Община Варна

2017.02.19 Няма коментари
Spread the love

Петиция под надслов “Искаме мемориален паметник в чест на Пламен Горанов пред Община Варна!” припомня историята на Пламен, който изгоря жив пред сградата на Варненската община по време на големите протести през 2013 г. Както и това, че след проведен конкурс за идеен проект за негов паметник, днес всичко това е забравено. 

“Тогава варненци и българи от цялата страна, че дори и от света, за дни издигнаха висока Грамада на проклятието в подкрепа на Пламен и като израз на недоволство към политиката на местната и националната власт. След това Община Варна дори проведе конкурс за идеен проект, който да замести Грамадата. Днес, четири години по-късно, Грамадата я няма. Изчезна под предлог ремонт на настилката под нея. Изчезнаха и следващите по-малки купчини камъни. Резултатът от конкурса също го няма. В момента няма никакъв знак за тези паметни събития. Ще оставим ли нещата така?” – се казва в Петицията.

22

Следва целият текст на Петицията, която може да бъде подписана чрез хипервръзка към нея по-долу.

По време на големите протести през 2013-та година Пламен Горанов пробуди духа на Варна, възПЛАМЕНи града, промени го, промени и цялата страна! Както казва Димитър Събев в книгата си „Саламандър”, посветена на него: „Свали от власт един премиер и един кмет. Чак национален траур за 2013-та му обявиха, а държавното радио цял ден излъчваше само песните, които той приживе обичаше да слуша.”

Тогава варненци и българи от цялата страна, че дори и от света, за дни издигнаха висока Грамада на проклятието в подкрепа на Пламен и като израз на недоволство към политиката на местната и националната власт. След това Община Варна дори проведе конкурс за идеен проект, който да замести Грамадата.

Днес, четири години по-късно, Грамадата я няма. Изчезна под предлог ремонт на настилката под нея. Изчезнаха и следващите по-малки купчини камъни. Резултатът от конкурса също го няма. В момента няма никакъв знак за тези паметни събития.

Ще оставим ли нещата така?

Настояваме за мемориален паметник в чест на Пламен Горанов на мястото, на което изгоря!

ВАЖНО: Подписката е изцяло гражданска, няма нищо общо с което и да е движение или политическа партия!

ЗАБЕЛЕЖКА: Снимката е само илюстративна.

.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА

.

* Петицията е създадена на 11 февруари 2017 г. Тя вече е внесена на хартиен носител с точно 100 подписа (до него момент) в деловодството на Община Варна, под рег. № РД17002884ВН на 10.02.2017 г. Заедно с връзка към онлайн петицията, за справка по настоящите подписи.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.