Home » Jokes, Авторски страници

Селско стопанство. Предизборна платформа :)

2017.02.18 Няма коментари
Карикатура: Мedia-bg.blogspot.com

Карикатура: Мedia-bg.blogspot.com

Когато стана премиер-диктатор, селското стопанство ще е приоритет. Не ги слушайте другите. От кандидатите само аз съм селянин. А наречете някой от тях селянин! Но на мен може да викате колкото си искате така, защото съм селянин и само аз разбирам от селско стопанство. Колко краставици съм продавал пред девическия пансион в Шумен навремето. Ама то сега девици няма. Какъв ти пансион?

Първо ще въведа значка, на която ще пише “селянин”. Тя ще бъде задължителна за всички селяни. Нека най-накрая веднъж завинаги да се разбере, кой е селянин в тази държава и кой гражданин, че ми омръзна да слушам как селяни се обиждат помежду си на селянин. Обещавам, ако остане някой в града без значка, веднага да го накича с такава, с надпис – „почетен гражданин“.

Второ, ще забраня продажбата на зелени краставици. Вече ще се продават само узрели такива. Какво е това нещо сега? Който ме срещне, се опитва да ми продава зелени краставици. На такъв краставичар като мен, ще забраня на всички да продават дори и узрели краставици. Никаква продажба на краставици-ланги на жени – нито зелени, нито узрели, че деца не останаха вече. Ще си купуват само тънки корнишони, не по-дълги от средния им пръст. Може да купуват и ланги, но само нарязани на колелца. Така и салатата им ще е полуготова и няма да се червят вечер пред мъжете си. Продавачите пък най-накрая ще спрат да си чешат по цял ден мъдята. По същата причина и тиквичките и патладжанът ще са нарязани, само че на лентички. Готови за скара. Най-вече чукундурите ще са забранени за жени. Само чукундури из страната вече – чукундур до чукундур. Моркови може, само ако са криви. Без тях няма как. Съдържат толкова много витамини. Да сте виждали заек с очила?

Тотално ще забраня продажбата на кестени. Стига народът е изваждал горещите кестени с голи ръце. Който ги пече, да си ги вади.

Официално ще разреша канибализма. Тогава всичкото ГМО ще наредя да се изсипва на жълтите плочки, заградени от триъгълника “парламент – правителство – президенство”. Ако Плевнелиев е още там, ще го натиря да си гледа плевните, че и плевни трябват в селското стопанство. Какъвто се плюнчи, навярно докато строи плевни, пуска отвеса с плюнка като майстор Танко.

Веднага ще въведа позабравения комунистически почин: „Всеки селянин – свиня, всеки партиец – две“. Тогава вече, най-накрая ще изчезне старият лаф – „Значи за кучета и котки може, а за прасета – не“. Междублоковите пространства ще се превърнат в обширни свинарници. Те и сега са такива. Просто ще ги узаконя и поне ще служат за нещо. Като си хвърлите торбичката от балкона – и право в зурлата на свинята. Ще станат като жонгльори – ще ловят торбите във въздуха. И такса смет ще намалее. Естествено, от някои партии няма да искам прасета, а агнета и на коча мъдята. Най-малкото, което бих желал, са етнически вълнения, заради някакви мъдя, пардон… прасета. А и не забравяйте, че след Коледа идва и Гергьовден. На коча мъдята ще наредя да дават на тийнейджърите като афродизиак и хормонално-заместителна терапия, че белким замиришат на мъже и най-накрая да им поникнат косми по краката.

Естествено, ще се отглеждат и пръчове, но тях ще ги изнасяме преимуществено в Европа. Все пак там виреят най-добре. Няма да пропуснем и нерезите. Белким европейците се амбицират, докато ги гледат как работят и да спрат да разчитат само на сирийски бежанци.

Мечтая да възродя износа за Русия. По един домат да вземат, ми стига. Едва ли можем да произведем толкова. А представете си ако вземат по един буркан. Ами и ако успеем да им набутаме доматите с колците. Едва ли са по-умни от нас. То и къде ли може да има умници като нас? Ако не вярвате, погледнете форумите. Наредили се умник до умник, ама сега им викали гномове. Тогава най-вероятно ще се наложи да внасяме домати от Турция и да ги товарим директно на ферибота Варна-Иличовск. Остатъците ще ги вкараме в консервните фабрики и ще възродим старата традиция да се работи на три смени. Най-вероятно варкаджиите отново ще започнат да затискат работничките между кашоните и раждаемостта ще се подобри. Ако пак не достигнат доматите, бурканите може да пълним с боядисан кетчуп от Китай. Там вече няма свършване. И да се осерат руснаците, не могат да излапат нашия китайски кетчуп от бурканите. Притеснявам се само да няма недостиг на работна ръка, но и там съм му намерил цаката. Пращаме направо бурканите и капачките на китайците, и ги взимаме обратно готови и запечатани. Най-много етикети да им лепим тука. Но не повече. Иначе, де ще му се види края? Тогава можем да спестим и от транспортни разходи, ако минем директно през пустинята Гоби с камионите на Тексим. Все си мисля, като гледам как Путин строи газопроводи, накрая може и да ни построи един кетчупопровод и да го нарече Български паток. Без това наш газопровод няма да видим. Най-много някой гъзопровод, ако решат отново да се къпят след запоите с водка в топлите морета. Тогава отиде пак коня у ряката, поне за 50 години.

Сериозно място в моята платформа съм предвидил на производителите на люти чушки. По този начин ще се преборим с мързеливците. Сутринта като им натрием малко отзад, едва ли ще спрат и за обедна почивка. Гарантирам даже, че ще искат и надомна работа. Жива дрога. Естествено че ще поставя един манаф с чушка в ръка и пред парламента. Ще се навеждат народните избраници чинно. Гащите им ще обират прахоляка от жълтите плочки. Тъкмо ще им се наместят и хемороидите. После в пленарната зала пушек ще се вдига. За един месец ще приемат законите за 4 години напред и ще се разпуснат. Така и диктатурата вече ще е факт. Ако не, сутринта отново при манафа с чушката, докато кандисат. Но едва ли ще издеянят много. Сигурен съм в това. Пряка демокрация в партер, пардон… в действие. Имат право на избор.

След компотите смятам да наблегна на компоста. То червей до червей. Като че ли не ни стигат нашите червеи, че ни доставят и калифорнийски. Нищо, важното е работа да става. Милионите тонове компост, произведени от нашите родни червеи, с помощта на калифорнийските ще използваме за производство на биозеленчуци. Европейците са полудели по тях. Където има простотия, те наредени там, като първи кипри. Да, ама под 10 евро на кило никакви продажби. Ще искат евтинийка, както преди, но ще получат само един гол банан. То у нас голи банани да искаш, наредени са един до друг. Излезеш вечерта с гаджето, което си забърсал с големи кандърми. Искаш да почерпиш, че без пари и мама на тати не пуска. Това не съм го казал аз – народна поговорка. Та, бръкнеш в джоба, а там само един гол банан. С надежда в очите бръкнеш в другия, а намираш само кокосов орех. Да се чудиш как виреят при нашите климатични условия. После не сме били бананова република. Не само сме бананова, а дори и кокосова република сме.

Забранил веднъж ГМО-тата, ще наблегнем на едрия рогат добитък – говедовъдството. Няма да е трудно. Без това са се навъдили толкова много напоследък. Дойдат избори… Погледнеш пред урните, а там наредени говедо до говедо. Не стига това, а го правят още по тъмно, вместо да спят. Обличат си костюмите, толкова е важен този ден за едно говедо. Опашките не стихват до вечерта, за ужас на изборната комисия. Гордо до тях място заемат и овцете. В очите им се чете примирение и гордост от изпълнения граждански дълг. Така че това ще са двата ни приоритета – говедовъдство и овцевъдство. Трябва да отбележа, че предишните управници са се справили добре. Има изградени добри основи в това отношение. Просто трябва да доразвием постигнатото от тях.

Естествено, не трябва да пренебрегваме и птицевъдството. Имаме добри традиции в това отношение. Погледнете само из улиците – кокошка до кокошка. Надиплили перата, а до тях гордо крачи паун с бръснати крака. Трябва само да ги вкараме в курниците и готово.

Мисля, че ще ни е най-лесно в областта на дивечовъдството. Благородните елени у нас са толкова много, че вече напъплили из градовете и селата. Най-вече из градовете, но и селата не дават фира. Не искам да пропусна и факта, че благородните елени с толкова много разклонения на рогата се срещат изключително само при нас. Трябва да се възползваме от този факт. Оня ден гледам един елен, опитва се да влезе в автомивка. Да, ама го прави настрани. Толкова са големи рогата му, че не се побират.

Ако ме питате за щастливите прасета, ще ви отговоря. Никакви такива. Нека първо ощастливим говедата и овцете, и чак тогава кокошките и прасетата.

Мисля, че бях достатъчно изчерпателен и няма смисъл да ви разтягам повече локуми. С такава платформа, накрая ще вземете да ме изберете, че да се чудя какво да правя после. Сякаш ми трябва таралеж в гащите.

А, без малко да забравя. Ще забраня на пауните да си бръснат краката, а кокошките ще задължа.

 

Хасан Ефраимов,

Независим кандидат за премиер-диктатор

17.02.2017 г.

———————————————————————————————————————————————————————–

* Още “предизборни послания” от същия автор – вж. тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.