Home » Авторски страници, българи зад граница

Среща на българския генерален консул Иван Анчев с щатския секретар Джеси Уайт

2017.02.15 Няма коментари
Spread the love

На 14 февруари 2017 г. генералният консул на Р. България в Чикаго Иван Анчев се срещна с щатския секретар Джеси Уайт (Illinois Secretary of State Jesse White) – съобщина от Българското генерално консулство. Срещата се е провела в рамките на редовни консултации с консулския корпус, акредитиран в Чикаго.

Джеси Уайт и Иван Анчев

Джеси Уайт и Иван Анчев

По време на срещата са били представени конкретни инициативи на щата Илинойс, както и мерките, които се взимат в борбата с престъпността в Чикаго. Българският генерален консул е използвал възможността да представи българската общност – характер, културни достижения, социална и обществена среда. Г-н Уайт е бил запознат и с идеята за изграждане на български културен център в района на Чикаго. В тази връзка г-н Анчев е поискал помощ и подкрепа, имайки впредвид дългогодишния опит на г-н Уайт като ръководен деец на окръг Куук (като Cook County Recorder of Deeds).

От страна на г-н Уайт е била изразена принципна подкрепа към подобна идея, като са били отправени конкретни препоръки за по-нататъшните действия. Било е договорено да се направи последваща среща между двамата, по време на която да се обсъдят по-задълбочено горните въпроси, както и нуждите на българската общност като цяло.

Джеси Уайт е най-дълго пребивавалият на този пост щатски секретар на територията на САЩ – 18 години. За последно е бил преизбран през 2014 г. с впечатляващо мнозинство – се казва още в съобщението на Генералното консулство до българските медии в Чикаго.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.