Home » Авторски страници, политика

Вера Асенова разбрала от медиите за жалбата, подадена от нейно име срещу “Да, България”

2017.02.07 Няма коментари
Spread the love
Христо Иванов отговаря на въпроси на журналисти пред съдебната палата. Снимка: Скрийншот от видео на "Да, България"

Христо Иванов отговаря на въпроси на журналисти пред Съдебната палата в София. Снимка: Скрийншот от видео на “Да, България”

Три жалби срещу регистрацията на “Да, България”, подадени в понеделник, 5 февруари, в последния ден от 7-дневния срок, спънаха самостоятелното участие на новата партия на предстоящите на 26 март парламентарни избори. Една от въпросните жалби е подадена от името на учредителя Добромир Добрев, другата е от името на члена на националното ръководство Вера Асенова, а третата е от гражданина Иван Иванов, който няма общо с “Да, България”.

Вера Асенова заяви веднага, след като се разчу новината, че не е подавала жалба. “Това е провокация, опитват да ни спрат, но няма да успеят” – каза Асенова.

Лидерът на “Да, България” Христо Иванов каза, че жалбите са фиктивни, тъй като им липсват елементи на идентификация. (За жалбата на Добромир Добрев обаче още не е ясно дали е фалшива или не.) “Третата жалба е от името на човек, който още на учредителното събрание опита да провокира хаос и напусна заседанието без стане учредител. Имаме основание да подозираме и него за волно или неволно съучастничество в провокация срещу “Да, България” – каза още Иванов.

Съпругът на Вера Асенова, писателят Захари Карабашлиев, който също е сред учредителите на “Да, България”, възмутен от случилото се, написа вчера на стената си във Фейсбук:

12

“Първият сериозен опит за провокация и спиране на Движение ДА, България! е прекалено личен, за да го оставя без коментар или без последствие. Жалба от името на жена ми Вера Асенова (един от учредителите на Движението) е подадена в съда срещу регистрацията на Движението!!?? С фалшифициран почерк и подпис. Абсурд! Но съда може да опита да спре регистрацията, заради нещо такова, а на Вера може да се наложи да пуска жалба, че не е писала жалба 🙂 Доколкото разбирам, в документа е посочен и нашия домашен адрес.

Свинщината е, че свинете опитват да спрат не просто ДА, България! Те опитват да спрат България! И го правят толкова успешно толкова години подред. И тук, който иска, да им прощава. Аз нямам намерение.”

Фалшивата жалба, подадена от името на Вера Асенова, вече е оттеглена. Асенова е декларирала официално в съда, че не е подавала такава жалба, че е било злоупотребено с името й, но въпреки това, след като е изпозвано нейното име, декларира категорично, че иска тази жалба да се оттегли.

Регистрацията на “Да, България” обаче няма да може да стане навреме. Поради това партията ще се яви на изборите в коалиция, в която ще участва ПП “Зелените” – каза Христо Иванов. Зелените са приели коалицията да се нарича “Да, България”. Повече по темата може да се разбере от видеозаписа по-долу.

“Да, България!” направи днес, впрочем, голяма гражданска акция за събиране на над 3 хиляди нови подписа само за ден. Екипи от доброволци са на различни места в София, на пунктовете за събиране на подписи в Бизнес парка (на езерото), в подлеза на Софийския университет, Съдебната палатата (ъгъла на бул. “Витоша” и ул. “Алабин”) и метростанция “Сердика”.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.