Home » Авторски страници, българи зад граница

Българско училище в Чикаго събира средства за собствена сграда

2017.02.06 Няма коментари
Spread the love

Голямото “Малко българското училище” в Чикаго набира средства за първоначална вноска за собствена сграда. Училището е вероятно най-голямата българска школа въобще в чужбина. Сградата ще се използва за разширяване възможностите на училището и подобряване на услугите, които то предлага на българската общност. Неотдавна “Малко българско училище” излезе с призив, в който се казва:

4

“Уважаеми сънародници,

В живота има шансове, които не трябва да се пропускат и възможности, които трябва да се реализират!

Миналата година ръководството на Elk Grove Township (https://goo.gl/maps/9BUKrWmbpJR2) предложи за продажба част от принадлежащите сгради. Една от тях е на адрес 711 Chemsfold Lane, Elk Grove Village, IL – бивше училище, което сега работи като детска градина.

Тази сграда може да се превърне в бленувания от всички нас български културен център. В нея успешно ще съжителстват по-голяма част от нашето училище, ансамбъл “Верея”, целодневна детска градина, детски център, кръжоци, летни лагери, спортни мероприятия и Първо английско – българско училище в Чикаго!

Процедурата по продажба на държавен имот протича по следния ред:

1. Независима оценка – това вече е направено и целият имот е оценен на 2,5 милиона долара.

2. Публично изслушване (Public Hearing) – насрочено е за 30-ти януари от 7 вечерта на адрес Elk Grove Village Hall – Council Chambers 901 Wellington Ave, Elk Grove Village, IL. (Това изслушване вече мина – бел. ред.) На това събиране може да присъства всеки, който живее в границите на Elk Grove Township. Моля забележете, че това не е само Elk Grove Village, но обхваща части от Mt Prospect, Des Plaines, Arlington Heights и Rolling Meadows. Срещата протича под формата на дискусия с присъстващите и на края се гласува дали сградата да се продаде или не, като всеки присъстващ може да даде своя глас. Не трябва да сте американски граждани или да имате зелени карти – достатъчно е само шофьорска книжка или лична карта с адреса.

3. Таен търг, в който всеки от желаещите да закупи сградата подава оферта в запечатан плик. Оферти с цени по-ниски от 2 милиона няма да бъдат разглеждани.

Както виждате, не е лесно, но само стойностните неща са трудни! Нека да се опитаме да го направим – заедно можем много! “Малко българско училище” е официално регистрирано като благотворителна организация и може да приема дарения. Целта е да се съберат необходимите пари за downpayment – 20% от стойността на сградата.

Освен директни дарения от частни лица и фирми, ще разчитаме и на Go Fund Me страницата ни – https://www.gofundme.com/mbuchicago, където всеки съпричастен на идеята ще може да ни подкрепи.

Апелираме към всички Вас – нека бъдем тази сговорна дружина, която повдига планината! Нека да направим нещо, за което децата ни ще бъдат признателни. Нека изградим заедно нашата Малка България!”

15109498_1264843173610509_3897150268770409943_n

Малко българско училище организира вече и среща – дискусия във връзка с набирането на средства за купуване на собствена сграда.

Както пише и в цитираното обръщение на училището, дарения могат да се дават и на следния адрес: https://www.gofundme.com/mbuchicago .

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.