Home » Авторски страници, българи зад граница

Дни на българската култура в Памплона, Испания

2017.02.28 Няма коментари
Spread the love

Във връзка с българския Национален празник 3-ти март, от 1-ви до 4-ти март тази година в гр. Памплона – Навара, Испания, ще се проведат Дни на българската култура. Събитието ще започне с откриването на изложба под надслов “Това сме дали на света” и с Празник на Мартеницата. Всеки посетител ще си тръгне, закичен с мартеница. По думите на организаторите, всяко мероприятие по време на Дните на българската култура е уникално и ще се случи за първи път в града, който е историческа столица на Навара – Страната на баските.

16836205_385765828471039_5399865350732125544_o

Ето какъв призив е отравила във връзка със събитието една от организаторките, г-жа Елица Евтимова от Асоциацията на българските деца в Навара:

Уважаеми сънародници,

Асоциация на българските деца в Навара и Casa de la Juventud de Pamplona, Ви каним да отпразнуваме заедно Националния празник на Република България с Дни на българската култура.

Мероприятията ще бъдат проведени с одобрението на Ayuntamiento de Pamplona. Всяко едно от тях е изключително интересно и уникално, тъй като те представят страната ни в светлината на Велика България от момента на създаването й.

Изложбата е под надслов “ТОВА СМЕ ДАЛИ НА СВЕТА” и ще представи: Великите български царе, Тракийски съкровища, видни български артисти, художници, поети и писатели, научни открития на българи със световно значение, постижения в сферата на спорта и др. Най-интересна част от нея ще бъде Български фолклор – народни обичаи и традиции, народни носии, керамика и др.

Не пропускайте и вечерите с участието на нашият специален гост от България – Искрен Красимиров, който ще остави във всеки незабравим спомен.

Очакваме Ви!

Елица Евтимова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.