Home » Е-Списание, политика

Привърженици на Тръмп в България създадоха “Общество Тръмп в Европа”

2017.01.21 20 коментара
Spread the love

Боянски клуб за подкрепа на българската държавност и нация, Дунавска академия “Св. Наум Охридски” и Общество ОРБАН създадоха Фейсбук страница ОБЩЕСТВО ТРЪМП В ЕВРОПА.

untitled

Това е официална страница на привърженици на политиката, обявена от Доналд Тръмп, за върховенство на националните принципи и интересите на средната класа, работещите, патриотичната интелигенция и офицерство в управлението на държавата за гарантиране просперитета, суверенитета и достойнството на нациите в собствените им държави в Европа – заявяват самите създатели на страницата.

Споменатите по-горе организации изпратиха още на 10 ноември 2016 г., в деня на избора на Тръмп, чрез изборният му офис и чрез американското посолство в София, поздравления до новия президент на САЩ и покана да посети България и Балканите.

Изглежда политическите идеи на Тръмп, за които е още много рано да се каже дали и как биха се осъществили, имат вече свои привърженици в България.

В своята първа реч като президент Доналд Тръмп каза вчера: “От днес нататък само Америка ще бъде преди всичко.“ Както и, че: „Всяко решение за търговията, данъците, имиграцията и външната политика ще бъде в полза на американските работници и американските заводи. Протекцията ще доведе до голям просперитет и сила.”

Това са идеи за протекционистична национална политика, касаещи САЩ, които разбира се имат значение и за световната икономика и политика, но не могат да бъдат приложени автоматично в други страни. А малките страни и икономики  биха имали по-големи трудности да ги приложат, дори ако управляващите в тях споделят същите идеи. Що се отнася до гарантирането на просперитета, суверенитета и достойнството на нациите в собствените им държави в Европа, това разбира се е идея, която си струва да се подкрепи.

.

20 коментара »

 • Raiko said:

  Този сайт ужасно вони на комунизъм.Повечето автори са свързани със службите, или са руски възпитаници.Този материал също го доказва – рекламира дейността на доказани,бързобоядисващи се комунисти.Всеки,който следи събитията в България знае кои са членове на тези общества.

 • Mariana said:

  Никой в този сайт не е свързнан с никакви служби. А комунизмът и “залповете на Аврора” дрънчат в главите на читатели като вас, които имат нужда да клеймят и да виждат призраци във всяка новина, която не разбират. Толкова “вонящ” коментар като вашия скоро не бях виждала.

 • Raiko said:

  Мадам , Вашето потекло също е свързано с комунистите, както и на Гусев и Атаджов….Не знам причината, вероятно е в спонсорите, поради която този сайт се превърна в комунистическа трибуна.А беше време,когато българите в Чикаго го обичаха….Язък!
  PS Вие,персонално имате груб,невъзпитан речник.Никак не подобава на дама..

 • арх. Миломир Богданов said:

  Кучетета лаят и ругаят, значи журналистиката си върши обективно работата. А колкото до това кой какъв е, относно мен е лесно да се провери: специализирал в Хюстън Тексас, арестувнан за антисъветски протест в 1985 г., осъдил Виденовата власт за побоя в 1997, брутално арестуван при протестите в 2013, организирал заедно с Коцето-Калки, Божидар Димитров, Хрписто Бойчев и др. над 30 000-ната петиция за спасяване на граничаря Хамбарлиев, организирал заедно със съратници: издирване и поставяне паменик на гроба на главата на Бенковски в София, паметни плочи на поручик Андон Калчев, на летеца изтребител Симеон Михайлов и на Българлския беломорски флот в Балчик, възстановяванетно на плочата на хаупман Герхард Венгел, създаването на иконограяфския знак в градина Мадара на Св. благоверен български цар Тервел мавроубиец спасител на Европа, архитект на мавзолея на основателя на БМОРК д-р Христо Татарчев, на паметника на Васил Левски в Ени кьой Северна Добруджа, на паметника на Димитър Списаревски в ценъра на Пасарел до лобното му място – първият в България истински бюст паметник на героя и т.н и т.н.

 • Raiko said:

  арх. Миломир Богданов – Перфектното потвърждение на написаното от мен!

  Свързан с известния доносник на ДС Божидар Димитров! – това първо.

  Второ – специализирал по времето на тоталитарния режим в САЩ ! – времето,когато на границата разстрелваха като кучета всички,които дръзнеха да я преминат.Точно в това време децата на ДС отидоха на специализации в “загнилия капитализъм”, защото беше ясно,че ще дойде време отново да яхнат властта, но с дуги средства.

 • Raiko said:

  Детайлите,архитекте! Детайлите….Това Ви е познато, нали ” Руската телевизия: В Славянск украинските войници взеха 3-годишно дете, разпънаха го като Исус на дъска за обяви, пред очите на майка му, майка му гледаше през цялото време, а за да се мъчи повече детето, му нарязаха ръцете и краката. След час и половина мъки детето умря. После вързаха майка му за танк и направиха 3 кръга на площада. Видео на адрес

  Не съчинените алибита!Детайлите….мъничките…

 • Raiko said:

  В САЩ хората протестират срещу Тръмп, В България – комунистите си направиха Общество Тръм.Впрочем , негов член е и Александър Томов и Боре Цеков – това е достатъчно!

 • Raiko said:

  В “Тръмп обществото” на контрапротестиращите Боби Цеков и Кичашки, за което бях писал наскоро, можем да забележим и бившия шеф на Шести отдел на ДС Димитър Иванов с прякор Митьо Гестапото, както и чистачката на руски паметници Светлана Шаренкова. Този път повърнах по-силно.

 • Raiko said:

  Господин Стаматов, ако все още държите на читателите си в САЩ се освободете от тази редакторка!
  приятелски поздрав!

 • арх. Миломир Богданов said:

  Кучетета лаят и ругаят, значи действаме правилно!

 • арх. Миломир Богданов said:

  Америка и Европа са били, са и ще бъдат!

 • Raiko said:

  Благодаря за признанието! Нямам повече какво да добавя!Или този сайт не е вече на Стаматов,което ще бъде жалко, или той също е съучастник на ДС помиярите,което ще бъде два пъти по – жалко!

 • арх. Миломир Богданов said:

  Соросоиди, либерасисти и пр. антинационални, антиевропейски и антиамерикански необолшевишки, политкоректни, содомитомилски и проислямистки мракобесници съсипали с дискриминация в полза на паразитиращи малцинства и продажни клики цивилизованото трудолюбиво християнско население на северното полукълбо до тук бяхте!

 • Mariana said:

  Този сайт е създаден от Петър Стаматов и е негов, г-н Райко.
  Никой не дава пари за неговото поддържане, освен г-н Стаматов. Нито партии, още по малко служби, нито олигарси, нито даже спорадични спонсори.

  Има толкова български медии, които получавт пари от партии, от олигарси, от кого ли не или пък са тяхна собственост, и всичко, което правят, е по поръчка, независимо за против някого или нещо, а вие имате наглостта да нападате точно издание, което не получава пари от никого и се прави на доброволни начала.

  Що се отнася до мен, вашата омраза и вашите нападки са наистина много грозни.
  Може много да ви се иска да съм комунистка, но не съм и никога не съм била. Никога не съм била член на БКП, нито на БСП, никога не съм имала нищо друго, освен едното си честно име.

  Ако бяхте, впрочем, редовен читател на този сайт, и ако имахте поне елементарно възпитание, освен това, едва ли, първо щяхте да пишете такива глупости и нападки за изданието, и второ, едва ли щяхте да сте способен на такива грозни лични нападки към хора като мен, които въобще не познавате.

  Вие изгрежда, освен това, не разбирате, че отразяването на това, което се случва, е работа на медиите. Това, че изданието е отразило създаването на една ФБ група, не значи нито, че изданието носи отговорност за това какви са всички членове на организациите, които са създали тази група, нито, че то едва ли не е фен на Димитър Иванов. За Димитър Иванов и за всякакви други хора, които са били свързани с ДС, това издание е писало много пъти, и никога не е било защитник на кадрите на бившата Държавна сигурност. Тъкмо обратното.

  Но вас това едва ли ви интересува. Вие просто сте си намерил кого да мразите, без изобщо да си сметка може би, че нямате нито право, нито основания за такова безобразно отношение.

  Бог вижда, драги Райко, и дори за думите като вашите, които са толкови несправедливи, колкото едва ли можете да си представите, може да отговаряте някой ден. Не мислете, че хвърлянето на толкова много помия е нещо безобидно.

 • Mariana said:

  Николай Гусев е един изключително честен български интелектуалец. Бил е преподавател по международно право, който не се издига в кариетара си до професор примерно по времето на бившия режим, не защото са му липсвали качества, а именно защото е човек, който не е способен на компромиси. На Николай Гусев хич не му е било лесно и по времето на комунизма, и сега също. Страмота е да нападате хора като него. Светослав Атаджанов е работил, да, като криминалист по времето на бившия режим, а сега е пенсионер. Може да не харесвате едни или други тези на тези двама автори, но вие не спорите с изказани от тях тези в техни текстове, а плюете смело по всяка публикация, всеки автор и всяка теза, която не ви харесва.

 • Петър Стаматов said:

  Райко, лесно се плюе по личности, които стоят с имената си и публичната си самоличност.
  Какъв се явявавате вие, за да сте съдник на други хора?
  На нашия сайт никога не са работили членове на БКП и БСП, нито хора, които са свързани с Държавна сигурност.
  Всичко останало са клевети и инсинуации.
  Факт е, че като издание, стремящо се да бъде обективно, сме се обръщали и на нашите страници са намирали и леви, и десни идеи, и леви и десни автори, и леви, и десни политици.
  Не знаем за друго емитрантско издание, което да е задавало толкова неудобни въпроси на политици от всички цветове.
  Много хора само на приказки са срещу Държавна сигурност. Вие готов ли сте за действия, а не само за приказки?
  Имам предложение за действие – изпратете ни ваш телефон на редакционния ни имейл и ще ви се обадя, за да пристъпим към действие.
  А сега се извинете за несправедливите обиди!

  Петър

 • Raiko said:

  Ще бъда благодарен, ако някой поясни каква е дейността на това “тръмп – общество”, защото се изпокриха в миша дупка, след изявите на Тръмп напоследък.Редакторката вероятно е осветлена…та ще ни разкаже.

 • Mariana said:

  Аз не съм говорител на тази организация, драги Райко. Не мисля, че се е изпокрила, но като толкова ви интересува, към нея се обърнете, не към това издание, в което се упражняване в поредни заяждания. А те, честно казано, вече започват да ми писват.

  И понеже не виждам тук никакви извинения от ваша страна за предишните ви обиди към редактори и автори в това издание, а виждам нови заяждания, ако продължите в същия дух, не мисля вече, че тук е място за читатели като вас. Нито се извинихте, нито се свързахте с изданието да покажете нали какъв голям борец сте срещу ДС, нито някакъв поне елементарен срам ви хвана от всичките глупости и обиди, които написахте.

 • Raiko said:

  Госпожо редактор,зададох въпрос и не съм обиждал никого!Ако вие сте се засегнала, то е плод на Вашата съвест.Нищо, нищо от написаното от мен не е лъжа!Може да бъде проследено в досиетата на споменатите от мен персони.Стоя зад всяка написана от мен дума!Колкото до “борец против ДС” – нямам претенции за такъв, но не съм и глупак,който да не си дава сметка за…..производителите на заблуди, облечени в многословие! Българите, които живеят извън пределите на България не си дават сметка за тънките манипулации,впрочем и много от тези в България не са наясно с бедствието ДС, което е причинител на всяка злина в държавата.Мисля, че свободата на словото е свещена, или при вас не е така? Не виждам причина да се извинявам затова,че пиша САМО ИСТИНАТА!А вие можете да публикувате материали от сайтовете,които се занимават с историята и разкритията около ДС!Мисля, че на много от българите зад граница ще им започнат да им се изясняват причините за много от бедите,които са ги застигали в Родината им.

 • Mariana said:

  Raiko said:
  Този сайт ужасно вони на комунизъм.Повечето автори са свързани със службите, или са руски възпитаници.Този материал също го доказва – рекламира дейността на доказани,бързобоядисващи се комунисти.Всеки,който следи събитията в България знае кои са членове на тези общества.

  # 21 януари 2017 at 12:39 PM

  Raiko said:
  Мадам , Вашето потекло също е свързано с комунистите, както и на Гусев и Атаджов….Не знам причината, вероятно е в спонсорите, поради която този сайт се превърна в комунистическа трибуна.А беше време,когато българите в Чикаго го обичаха….Язък!
  PS Вие,персонално имате груб,невъзпитан речник.Никак не подобава на дама..

  # 21 януари 2017 at 2:00 PM

  Raiko said:
  Господин Стаматов, ако все още държите на читателите си в САЩ се освободете от тази редакторка!
  приятелски поздрав!

  # 21 януари 2017 at 3:17 PM

  Raiko said:
  Благодаря за признанието! Нямам повече какво да добавя!Или този сайт не е вече на Стаматов,което ще бъде жалко, или той също е съучастник на ДС помиярите,което ще бъде два пъти по – жалко!

  # 21 януари 2017 at 4:02 PM

  ———————

  Като толкова ви вони този сайт, ако използвам вашия хубав речник, що го четете? И защо не знаете, от друга страна, колко много материали има в този сайт, които са на тази тема, за ДС? Вие въобще имате ли представа колко много материали са били публикувани на тази тема тук?

  Що се отнася до свободата на словото, всичките ви коментари и обиди седят тук, под тази публикация. Вероятно така я разбирате свободата на словото, не знам.

  Но след всички глупости и обиди, които написахте, искате пак да ме занимавате със себе си. И смятате даже, че съм длъжна да ви доставям аз информация, която можете да си намерите и сам. При такова отношение от ваша страна, въобще не се чувствам длъжна. А си имам, при това, достатъчно друга работа. При това тая работа е на доброволни начала.

  Има една поговорка – “Бива, бива, ама бива в курбан не бива”. Бог вижда.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.