Home » Авторски страници, българи зад граница

Коледен спектакъл в Българското училище в Осло

2016.12.24 Няма коментари
Spread the love

5img_3775

Българско неделно училище в град Осло, Норвегия, отвори врати на 25 септември тази година за всички родолюбиви българчета. Гордеем се с нашите ученици на възраст от 4 до 15 години, имащи желание да се запознаят с българските традиции и обичаи, с българската писменост, история и култура.

2

На 17 декември се състоя първият Коледен спектакъл на българското училище в сградата на българската църква в град Осло. Тържествено приветствие към всички гости бе отправено от българския посланик в Норвегия г-жа Румяна Митрева. Най-малките сладури поздравиха своите родители и съученици с драматизация на приказката “Дядо вади ряпа”.

4img_3777

Дядо Коледа беше приготвил подарък – изненада за всяко дете, а учениците от своя страна поздравиха белобрадия старец с коледни стихотворения и песни. Поздрав беше отправен от българския фолклорен ансамбъл “И-Ха”, като всички ученици и гости можеха да потропнат българско хорце.

6img_3769

Благодарим на всички родители за това, че се бяха постарали да приготвят чудесна празнична трапеза и коледният дух и уют се усещаше из цялата зала!

1

Коледни усмивки от Българско неделно училище в Осло! Здраве и много успех на всички български училища зад граница!

 

Венцислава Иванова,

Българско неделно училище в Осло, Норвегия

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.