Home » Авторски страници, българи зад граница

Светъл празник в Българското училище в Грац

2016.12.27 Няма коментари
Spread the love

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ “НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ” В ГРАЦ, АВСТРИЯ, НАВЪРШИ ПЕТ ГОДИНИ

img_3952

С напредване на времето образованието по Български език и Литература, Истрия и Фолклор става все по-задълбочено, а децата от България, все по-сплотени! Това си личи по аплодисментите, които те получават на всяко тържество.

img_3965

По случай Коледните и Новогодишните празници малчуганите представиха етюд по приказката „Сливи за смет”, много песнички, народни и модерни танци. За развълнуваните родители бе удоволствие да слушат как децата, които посещават уроци по гъдулка, вече свирят популярни фолклорни песни.

img_39821

Празникът не мина без изненади. Най-голямата от тях бе стартът на коледен конкурс за писане. По-големите ученици, които вече пишат и четат добре, представиха тазгодишните си творения, свързани с Рождество Христово и Нова година.

img_4004

Кулминацията на официалната програма, както обикновено, бе хорото на майките.

img_4035

И точно, когато всички си мислеха, че тържеството приключва, пристигнаха двама симпатични пратеници на Дядо Коледа. Те зарадваха децата с награди за усърдното учене и за това, че не забравят езика ни и България.img_3993

След зимната ваканция учебните занятия продължават, благодарение на желанието на родители и деца за съхрание на българския дух и култура, и разбира се благодарение на всеотдайността на учителките, които отделят всяка своя събота за грижа за бъдещетото на България!

img_4097

Елизабет Спасова,

БУ “Н. Й. Вапцаров” – Грац

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.