Home » Авторски страници, българи зад граница

Почетен плакет за АБУЧ от вицепрезидента М. Попова

2016.12.12 Няма коментари
Spread the love

На 8 декември 2016 г., в залата на Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, посланикът на Р. България в Р. Австрия г-жа Елена Шекерлетова връчи в знак на признание към българските учители по света Плакет на Вицепрезидента на Република България на д-р Ирина Ботева-Владикова, председател на Асоциацията на българските училища в чужбина и директор на Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ във Виена.

Елена Шекерлетова връчва на д-р Ирина Ботева Владикова почетния плакет

Посланик Шекерлетова връчва на д-р Ботева Владикова почетния плакет за АБУЧ

Отличието бе специално донесено във Виена от сътрудника на г-жа Маргарита Попова г-н Юлиян Разпопов.

valnuvashti-dumi

Връчването на наградата се проведе в рамките на Третата международна интердисциплинарна конференция за студенти и докторанти на тема „Културен трансфер и българска идентичност“ и съпътстващите я събития.

d-r-irina-vladikova-predsedatel-na-abutch

Съпътстващи събития на конференцията бяха: среща с Илия Троянов и представяне на книгата му „Власт и съпротива“; представяне на сборника „България в ХХI век: между традицията и иновациите. Исторически линии и актуални проблеми“ на Националното издателство „Аз Буки“, и работна среща на лекторите по български език, литература и култура в чуждестранни университети към Министерството на образованието и науката.

dsc_0004

Прекрасно признание за труда на всички нас в навечерието на 10-годишния юбилей от създаването на Асоциацията на българските училища в чужбина.

dsc_

 

Д-р Ирина Ботева-Владикова,

председател на АБУЧ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.