Home » Избрано, политика

“Колко пъти им се молих, а сега – ще направим това, което каза Бойко”

2016.12.23 Един коментар
Spread the love
Снимка: OFFNews

Снимка: OFFNews

Аз натрупах опит, защото да си премиер не е лесна задача, това си е занаят. Като се замисля, най-дълго съм работил като премиер, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред спортното шоу “Гонг” на Дарик радио.

Светът стана много личен – дори емоционалното състояние на някой лидер като Путин, Меркел или някой друг влияе върху отношенията между страните. Трудно ще е за света през следващите месеци, защото западната пропаганда действа по един начин, а на Изток действа другата пропаганда – разрушенията, убитите, болниците от съюзническите войски и Русия. Светът е толкова много окървавен, толкова хора са загинали. Помислете за семействата, на които ракетите – без значение американска, руска или турска – са убили някого, каза премиерът в оставка.

Аз преди две години им начертах картата и как да се спасим, а те ми казаха, че не съм хуманен човек. Трябва първо да си помислим за нас, за Европа, за континента… Колко пъти им се молих, а сега – ще направим това, което каза Бойко. Направете го, ама е след дъжд качулка. Сега казвам – не разваляйте отношенията с Турция. На австрийци, шведи и датчани им е лесно – далече са. Ама Балканите? Само за мир трябва да се молим. Толкова опасен свят не е имало от Втората световна война. Ние в момента сме във война и тя ще става по-свирепа. Има хиляди, милиони съдби, които искат отмъщение и мъст. Имаме крехка връзка сега, моля се само за мъдрост през следващата година, каза Борисов.

Българският спорт не се прави от днес за утре. От доста години се инвестира в спортните бази. Не знам дали вашите слушатели знаят, но за да е 2018 година Световното по волейбол в България и Италия, сме платили 10 милиона евро такса. Затова тези, които ми казваха, че е глупост навремето да строим зала Арена Армеец, а сега няма празна дата за нея… 15 хиляди души се събират там за всяко голямо мероприятие. Направихме нови зали във Варна, в Пловдив, в Русе. Така от Световната федерация по волейбол прецениха, че на базата на нашето представяне заслужава Световно първенство, твърди лидерът на ГЕРБ.

За гребането сме плащали 1 милион такса, за тениса – също. За сноуборда и да дойдат лидерите в алпийските спортове в Банско – пак 1 милион лева. Направиха се толкова неща, че ако са били лесни, трябваше да са направени още в годините на комунизма. Имаше една зала „Фестивална“, мъничка, една „Христо Ботев“, която също постегнахме… Надали знаете, че зали „София“ и „Фестивална“ се привеждат в момента в съвсем приличен вид. Ако е било толкова лесно, защо другите не го направиха толкова години, толкова десетки години?! – пита Борисов.

Източник: OFFNews

One Comment »

 • Николай said:

  …. С народ като нашия, който толкова лековерно и наивно се лови на харизми; който е толкова дистанциран и откъснат от размислите за настоящето и бъдещето си; който така спокойно и дори с безразличие се отнася към емиграционните вълни на неговите деца; който е стадно убеден, че да би мирно седяло не би чудо видяло и преклонена главица не я сече,
  ако Бойко Борисов бе политик от сериозна закваска и с булдожа захапка; ако бе роден да води държавата и народа след себе си или да ги подръчква с остен или бухалка пред себе си; ако имаше поне някаква идея за Власт и поне някаква представа за Управление,
  Той можеше да направи огромни бели, непоправими бели, като претрасформира България във вид, най-удобен Нему за подчинение и направляване – в най-удобна Нему посока.
  Той можеше да преподреди трите власти и техните отношения в изгодна за себе си комбинация, да си спретне президентско-популистка република, да изпразни окончателно от съдържание демокрацията и да превърне окончателно администрацията в лично Нему предана клиентела.
  Той можеше да направи някакъв нелеп и задръстен като развитие и перспективи, хибрид от балканска орбанизация, путинизация, ердоганизация и лукашенковизация.
  Той имаше за това и достатъчно време, и подходящо псевдообщество от апатични и лесни за манипулиране поданици, имаше харизмата и силовите ресурси, имаше медиите и личната финансова мощ, имаше международното положение като съюзник и глобалната хаотизация като оправдание…..
  Днес ние имаме в резултат на управленските Му експерименти и властовите Му упражнения държавност в полруразпад. Но можехме да имаме и нещо далеч по-страшно.
  Опасенията са ми, че евентуална кавърверсия на ББ няма да бъде толкова повърхностна и първосигнална. Въпрос на време е да се появи някой, който да съчетава всичкото това, което ББ има, с всичкото онова, което Той, слава Богу за сетен път, няма…

  проф. Николай Слатински

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.