Home » Авторски страници, политика

За народа ни и водачите му

2016.11.26 Няма коментари
Spread the love

Свикнал съм с това, че лицемерните ни политици се надсмиват и подиграват на народа ни. Но от два дни много хора ми изпратиха линк към интервюто на Васко Кръпката във Фактор.бг със заглавие:

Българите в Чикаго са като комунисти – гласуваха за Радев, за да сме към Русия, а те са в Америка

eurochicago_ss098
.
В това интервю музикантът казва:

Явно народът е изтрещял навсякъде. Обаче народът ще си понесе последствията, защото ние, малцинството от мислещата част на нацията, винаги ще се оправим и ще намерим начин да излезем от положението. Но останалото общество ще продължи да се затлачва в собствената си простотия.

Уважавал съм Васко Кръпката заради позициите му и прямотата му. И в случая си казва каквото мисли, за разлика от други по-прикрити. Мога да му отговоря с две изречения, че тази простотия е и заради това, че в учебниците се изучават и песни, сред които има и негови (вж. снимките долу направени от Васил Величков от учебниците на неговото дете, съответно за 4-ти и 6-ти клас).

eurochicago_ss095

eurochicago_ss094

Бих могъл дори и по-кратко да му отговоря, но явлението, в което уж културни и смятащи себе си за свободомислещи и десни хора, не могат да разберат случващото се около тях и заради това обвиняват други, си заслужава повече внимание. Ето защо ще пиша по темата повече през следващите дни.

За сега мога да кажа само едно – който се е отрекъл от народа си или смята себе си за по-голям, далеч не е стигнал.

П. Стаматов

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.