Home » Авторски страници, политика

Нападки и взаимни обвинения във втория дебат между Клинтън и Тръмп

2016.10.10 Няма коментари
Spread the love

2111194475

Вторият пряк телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ Хилари Клинтън и Доналд Тръмп, който се проведе снощи, премина във взаимни обвинения и лични нападки. Хилъри и Тръмп засегнаха теми като позицията на САЩ към Русия, ситуацията в Сирия, борбата срещу „Ислямска държава”, публикаваните записи на Тръмп от 2005 г. с негови изказвания за жените, изтеклите имейли на шефа на предизборния щаб на Хилъри Клинтън, от които стана ясно, че тя е спечилила $22 от банки и лобистки групи, и др. За разлика от първия дебат, в началото на втория двамата претенденти не се ръкуваха.

Голяма част от дебата премина в обсъждане на отношението на Тръмп към жените и какво е казал той за тях преди 11 години. Сексизмът на Тръмп се оказа далеч по-важен в този дебат, отколкото спечелените милиони от Хилъри, за които стана ясно публикуваните от Уикилийкс електронни писма.

Клинтън подчерта, че Тръмп е обиждал и унижавал жените. Тя добави, че е чувала от родители колко са загрижени от неговото поведение по време на предизборната кампания.

Доналд Тръмп каза, че изпитвал голямо уважение към жените. Както и, че чувства неловко и не се гордее с казаното от него в публикуваните записи, но това е бил един шеговит разговор. Тръмп подчерта, че не е целувал или попипвал жени без тяхно съгласие. Той каза също, че Бил Клинтън е този, който е извършвал посегателства над жени.

Във връзка със ситуацията в Сирия Хилъри Клинтън заяви, че ще поиска разследване дали Русия извършва престъпления в тази страна.

Тръмп от своя страна заяви, че стане ли президент, ще разпореди разследване на случая с изтеклите имейли на Хилъри Клинтън. Тръмп се зарече, че ако бъде избран, ще прати по дяволите “Ислямска държава” и ще назначи специален прокурор, който да разследва действията на Хилари.

Относно публикуваните от Уикилийкс имейли на шефа на предизборния й щаб Джон Подеста, Хилъри Клинтън заяви, че Русия стояла зад това, за да може да спечели Доналд Тръмп.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.