Home » Авторски страници

„Граждани срещу бюрокрацията“ изпревари БНБ в сравняването на банковите такси

2016.10.10 Няма коментари
Spread the love

untitled11

Платформата за безплатно създаване на документи – Pisar.bg пусна нова услуга – сравнителна таблица на разходите за всички банки. По този начин Pisar.bg изпревари БНБ, на която беше поставена задача, на базата на евродиректива, да направи сравнение на тарифите на отделните банки.

В страницата могат да се сравнят таксите за откриване и обслужване на банкови сметки на физически и юридически лица, дебитни карти, банкови преводи, както и лихвите по срочни депозити. Очаква се в близките дни да се предложат нови възможности за сравнение.

“В последните години има тенденция в намаляването на лихвените проценти по кредитите, а това намали приходите на банките. Това ги принуди да увеличат таксите за обслужване. Доста често, хората не знаят какви такси им вземат на месец, както и къде може да бъде по-изгодно да държат парите си. Именно това цели инициативата – да информира гражданите” – коментира Стефан Христов – създател на Pisar.bg.

Pisar.bg е основен проект на фондация “Граждани срещу бюрокрацията”. Фондацията има две основни каузи – намаляване на бюрократичната тежест над гражданите и бизнеса, както и намаляване на консумацията на хартия. Oт началото на годината, чрез Pisar.bg, фондацията е помогнала на много граждани, като почти 5% от всички новорегистрирани фирми са регистрирани с документи от Pisar.bg.

 

“Граждани срещу бюрокрацията”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.