Home » Авторски страници, българи зад граница

ЦИК ще обяви утре изборните секции зад граница

2016.10.14 Един коментар
Spread the love

20150904-nuvuocoakuq-1441359645

Централната избирателна комисия излезе днес със съобщение, в което напомня на всички български граждани с избирателни права, които в деня на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум – 6 ноември 2016 г. се намират извън страната, че имат право да гласуват, независимо дали са подали заявление за гласуване извън страната.

ЦИК информира още, че местата и броят на избирателните секции, които ще бъдат открити зад граница, ще бъдат определени с решение на Комисията утре, на 15 октомври 2016 г., и това решение ще бъде обявено публично.

.

One Comment »

  • Mariana (author) said:

    “Спешна кръпка на кодекса се опитва да спаси изборите

    23 дни преди президентските избори трима депутати от Реформаторския блок – Гроздан Караджов, Петър Славов и Иван К. Иванов, внесоха законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Спешната поправка на изборните правила се налага заради спорното третиране на бюлетините с “Не подкрепям никого” – те са обявени от кодекса за действителни бюлетини, но при отчитането на изборните резултати се изваждат като недействителни – с което се нарушава и конституцията и се помага на кандидата, взел най-много гласове.”

    http://www.segabg.com/article.php?id=826666

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.