Home » Авторски страници, политика

Игри на глупостта

2016.10.12 Няма коментари
Spread the love
Снимка: boykoborissov.bg

Снимка: boykoborissov.bg

Когато преди повече от седмица нацията беше затайла дъх в очакване на номинацията на ГЕРБ за Президент, всички плахо се надяваха, че изненадата ще е малка. Е, не стана така – от споменаваните перди това четири възможности – Димитър Николов, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Цецка Цачева, в светлината на прожекторите излезе най-малко вероятният кандидат. Откровено ще кажа, че познавам двайсет човека, които биха гласували за Димитър Николов, и нито един, който да каже: “Обичам те, Цецке!”.

Самата номинация бе неприятна изненада и за най-верните подръжници на Бойко. И то не защото Цецка не е фотомодел, а защото Цецка е… класически червен бюрократ. Задочно образование или може би още по-абсурдното РАБФАК, съчетано с членство в БКП, тиха и скромна службица в Плевен в подкрепа на гласността и преустройството, и после лека-полека издигане по стълбицата на политиката. Без особени изяви, без участие в някакви демострации, защита на големи каузи, без нищо, което да свети и казва – ето това е Човек, Патриот, Демократ… Нищо. Бюрократ, откъдето и да я погледнеш. Опитаха се да ни обяснят колко е велика, защото на името на сина й е кръстен астероид, но това е абсурдно – родителите да печелят от славата на децата си. Светейки с отразена светлина, като Луната… и астероидите… 🙂

И като капак – никому непознат военен от запаса за Вице?!!

За партия, която всячески се опитва да докаже, че не е свързана с БКП и комунизма, да издигнеш подобен кандидат/и, е повече от глупост.

Да продължим нататък. БСП. Ново лице – военен, борец за национална независимост, или поне независимост на небето ни от чужди самолети, разбира се подкрепен до себе си от червена фурия, като вицепрезидент. Защо? Дали скандалите около съпруга и любовница са малко, та да бъдат подхранени с още една жена.

Поглеждаме още наляво – Калфин – познато лице, известен. Тук поне изненада имаше, че Първанов не се напъна нагло да се кандидатира в противоречие с Конституцията.

Реформатори. Трайчо?! Същият, който бе изгонен от Правителството след няколко скандала. В трудно семейно положение – на едно място пише, че имал любовница, която спасил във водите на Струма, на друго, че бившата му вдигнала огромен скандал. Като цяло – лице без стабилно семейно положение ще защитава Реформаторите – тези борци за морал и семейни ценности?!! Вярно, опълчил се един два пъти на големите, но аз не виждам нищо особено борческо, каквото може да намерите в биографията на един Босия например, или Кошлуков. Няма… Самотна звездица, гряла на хоризонта 1-2 години, и толкова. Ама наистина сте луди, бе… При условие, че можеха да издигнат Гроздан Караджов или Христо Иванов, например, и наистина да докажат, че хората с биография трябва да водят България.

Поглеждаме към миналото – Орешарски. Побъркани… и нагли. Не, не Вие, които сте се подписали под кандидатурата му, а тези, които му дават пари… Този, дето бе изгонен с камъни и се криеше по задните входове, ще е олицетворява нацията?

Или ЛУПИ!! Същият, овъргалян в кал и перушина около ЦСКА и МК “Кремиковци”? Тази мазна, лицемерна физиономия, и името около нея ще бъде разпространена на хиляди плакати и бюлетини, които да грозят улиците ни, да влизат през телевизорите в домовете ни ? Абе, вие наистина ли сте луди?

Или Петното – WTF? Същата “на всяка манджа мерудия”, с повече от абсурдно минало – той има наглостта да агитира за президент?!!! Или Радо Шишарката ? Това ли ще е лицето на Нацията?!?

Защо е всичко това? Това ли е мат’риала, които остана? Що за държава не може да намери един-двама професори, с достойство, с издадени книги, или един-двама истински борци за демокрация, или поне един актьор с име и чест, с осанка да съблазнат нежната половина на България, или да покажат красиво, достойно лице на България?

Добре, че е един Жорж – да развесели публиката, да светне като газова лампа в тъмнината на прехода със своите бисери… Вярно, пооостаря, но поне той има някаква харизма… Другите – о, не.

И пак защо? Защо се издигат хора, които трудно ще стигнат до 5%, камо ли балотаж… Защо един Бойко обрича на почти неуспех кандидатката на ГЕРБ, за която ще е чудо, ако стигне 25%. (Ако беше издигнал Димитър Николов – можеше да имаме президент, избран на първи тур дори). Сега – със сигурност балотаж, и като нищо може да имаме повторение на 2001-ва, когато Първанов изненада отзад сигурния Стоянов, не без помощта на Драгалевския тарикат.

Знаете ли защо.. Защото, както се казва в кримките: “Кой има интерес?”. Много от Вас може да са изпуснали изречението на Борисов след номинацията, да са го забравили… “За следващите избори ще бъда аз. Отсега да си знаете”. Помните ли…? Кой има интерес – ами Бойко, бе… Ако сега се издигне достоен кандидат на ГЕРБ и той за 4-5 години не се издъни, как ще бъде сменен на следващите избори от Борисов? Няма как… Затова – пускаме на пътеката куц кон, с голяма вероятност да загуби, пък ако спечели, той така или иначе до 2021-та ще се издъни, и пак Бащицата на Нацията ще ни спасява…

Хич не е глупав той, хииич…

 

Андрей Ненов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.