Home » Авторски страници

Премиера в София на издание на Американския научен център

2016.10.01 Няма коментари

arcs-book-premiere-invitation-page-001

Фондация “Американски научен център – София” организира на 4 октомври т.г., от 19 ч. местно време, премиера на новото си издание – “Allied Deliberations on Bulgaria. World War II”. Представянето на книгата ще се състои в Литературен клуб “Перото” в Националния дворец на културата в София.

wwii-archives-page-001

Книгата е сборник от документи от Националния архив на САЩ, повечето от които се публикуват за първи път, и на настоящи неизследвани страници от историята на XX век, свързани с България и нейното участие във Втората световна война.

Ген. Донован

Ген. Донован

Документите, които заемат повече от 750 страници, са предшествани от въведение от американския историк д-р Алфред Бек и от статия на Лъчезар Тошев. Представените документи разкриват нови факти и събития, имащи значителен принос към изследването на историята на отношенията между България и САЩ.

Георги Кьосеиванов и Евгени Силянов в Берн

Георги Кьосеиванов и Евгени Силянов в Берн

Събитието ще се проведе под егидата на българския президент Росен Плевнелиев. След официалната програма ще има прием за гостите. 

wwii-archives-page-019

Повече за книгата “Allied Deliberations on Bulgaria. World War II”, включително и част от нейното съдържание, може да се прочете в блога на Лъчезар Тошев ТУК.

Цар Борис III и Георги Кьосеиванов

Цар Борис III и Георги Кьосеиванов

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.