Home » Авторски страници

Прознание – онлайн курсове за обучение по български език

2016.09.01 Няма коментари
Spread the love

Българската интерактивна уеб платформа Прознание започна специализирани онлайн курсове за българчета в чужбина, с учители от България в жива връзка. Обучението е по български език, история и култура, по специално адаптирани програми за малките ни сънародници по целия свят. Курсовете се провеждат във виртуалната класна стая на Прознание, където децата могат да се обучават на майчиния си език на живо и да общуват в реално време с преподавателя и със свои връстници.

Untitled

Ученето с Прознание е с фокус върху практиката и придобиването на знания чрез преживявания – учителят използва разнообразни аудио-визуални материали, игри и упражнения, чрез които децата с лекота и удоволствие научават материала. За участие в онлайн курсовете са необходими компютър с интернет връзка, слушалки с микрофон и камера.

Курсовете за българчета в чужбина са предназначени за деца между 4 и 18-годишна възраст, с различна степен на познаване на българския език и целят да подпомогнат тяхното ограмотяване, свободно общуване и надграждане на езиковите умения. В разнообразните модули, децата ще придобият и широк поглед върху българската култура, традиции, история и забележителности.

Основните предимства на онлайн курсовете на Прознание за българчета в чужбина са възможността да учат с опитни учители от България, по специално адаптирани програми, както и да взаимодействат в реално време, онлайн, преодолявайки разстояния.
„Даваме си сметка, че децата, живеещи в друга държава, имат нужда от специалисти, с които да учат родния език, за да имат самочувствието, че наистина го владеят и поддържат. Прознание е не само образователно решение за учениците, но и връзка между българчета от различни части на света, които в един и същи момент учат родния език със своя учител и създават нови приятелства“, разказва Вероника Рачева, Директор „Учебни дейности“ в Прознание.

Untitled5

В зависимост от индивидуалните нужди на всяко дете, учителите на Прознание ще могат да водят както групови занимания, така и индивидуални сесии. Платформата е отворена и за предложения за нови теми на курсове, с които да допринесе за запазването на българския дух и традиции сред нашите сънародници зад граница.

Освен курсове за българчетата в чужбина, Прознание предлага онлайн курсове за учениците в България – подготовка за училище, изцяло според изискванията на българската образователна система. Курсовете са за деца от предучилищна възраст до 12-ти клас, по учебното съдържание, както и за свободното време.

И за новата учебна година Прознание ще продължи да бъде партньор и помощник на учениците от България и да подкрепя превръщането на теоретичните знания в практически умения – философия, заложена в авторската методика за дистанционно обучение на Прознание.

Прознание е интерактивна уеб платформа, която предлага цялостно образователно решение – собствена виртуална класна стая, авторска методика за дистанционно преподаване, екип от опитни учители, онлайн курсове в реално време, за ученици от предучилищна до 12-ти клас, по учебното съдържание, както и курсове за българчета в чужбина.

За повече информация, влезте в www.proznanie.bg.

 

Александра Иванчева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.