Home » Авторски страници, българи зад граница

Революция на малцинствата

2016.08.31 Един коментар
Spread the love

Untitled7

Чудите ли се, защо светът полудя в последните години? И аз се чудех, докато не попаднах на материал, който обяснява идеологията на ставащото. Не е теория на конспирациите, а реална идеология, създадена от Маркузе и философите-левичари от Франкфуртската школа, още през 70-те.

Учението проповядва, че новата революционна сила са не работниците (които са се обуржуазили), а малцинствата – социални, расови, сексуални, етнически, религиозни и феминистки. Политкоректността и мултикултурализма са двете разновидности на „културния марксизъм“, крайни проявления на левичарския колективизъм, замаскирани като грижа за „различните“. Целта е да се разруши „буржуазния християнски морал“, да се въведе желязна автоцензура и изчезне „буржуазната държава“. По принцип тези идеологии са господстващи в ЕС и не се отличават от класическите тоталитарни идеологии на ХХ век.

Помните ли Великата октомврийска революция в Русия? Как са вземали къщата на някой търговец, напълвали са я с работническа класа, а него са набутвали да живее в килерчето? Нещо подобно става и сега, но аз (както и нещастния търговец тогава) не разбираме, че имаме работа с революция, с някаква идеология, претворявана в дело.

Сигурно, след 50 години, всичко ще е ясно – политолозите ще напишат всичко, всичко ще обяснят, със съответните термини, дати и събития. Вярно – нас ще ни няма, но дано поне да има политолози, след края на мултикултурната революция. За идеологии – не се съмнявам, че още ще има, каквито и да са те.

 

Радост Даскалова,

Лондон, Великобритания

One Comment »

  • Dragomir said:

    Ерозията на съвременна Европа нито е започнала вчера, нито ще свърши утре. Извечните човешки ценности, които не признават нито време, нито граници, нито религия или етнос, днес са изопачени и окарикатурени до неузнаваемост. Днес е едва ли не срамно да се определиш като хетеросексуален, да заявиш, че вярваш в ценностите на християнското семейство или да покажеш че си патриот и обичаш родината си повече от всичко друго на света. Искам обаче да успокоя авторката на публикацията, че след 50 години тази мултикултурната революция на политкоректността и мултикултурализма ще бъде на бунището на историята както се е случвало досега с всички империи, революции, диктатури и преврати

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.