Home » Авторски страници

“Влюбен във вятъра” в Топ 5 на най-красивите замъци в Европа

2016.08.03 Няма коментари
Spread the love

Inv2

Замъкът “Влюбен във вятъра”, построен край Равадиново близо Созопол, бе отличен от Организацията European Best Destinations (“Най-добрите европейски дестинации”). Церемонията по официалното връчване на наградата ще бъде вечерта на 13 август, събота, в амфитеатъра на Стария Созопол. Високият приз ще бъде връчен от Максимилиан Лежьон, изпълнителен директор на European Best Destinations.

Замъкът "Влюбен във вятъра"

Замъкът “Влюбен във вятъра”

„Влюбен във вятъра” се нареди на четвърто място в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа. Пред него в класацията са само три замъка – в Португалия, Испания и Германия.

Първоначалният подбор бе извършен от жури, включващо международни експерти в туристическата индустрия. То селектира 16 замъка в Европа, между които и замъкът „Влюбен във вятъра”. Победителите определи онлайн гласуване, в което участие взеха 10 490 туристи от 109 страни по света.

„Влюбен във вятъра” край Равадиново бе отбелязан на съвременната туристическа карта на Странджа и нейното крайбрежие със специален знак.

„Влюбен във вятъра”, който се намира край Равадиново, бе отбелязан наскоро със специален знак на съвременна туристическа карта на Странджа и нейното крайбрежие. На снимката – отрязък от тази карта.

„Влюбен във вятъра” е единственият новосъздаден замък в Европа. Сградата е построена изцяло от дялан странджански камък и в нея са използвани само автентични и автохтонни материали, които отговарят на критериите за градеж на истински замък. Със своята приказна архитектура той привлича през последните години все повече посетители, печели и международни отличия.

Замък_1-580x434

През тази година Замъкът спечели и първите две награди – златен и сребърен приз в престижния международен конкурс за архитектура и дизайн “A’ Design Award” (вж. тук) и бе обявен за „архитектурно чудо”.

Замък_4

.

ПРОГРАМА

на официалната церемония за награждаване на Замъка „Влюбен във вятъра”

– ТОП 5 на European Best Destinations

.

13 август 2016 г. (събота)

19:30 ч. – 21:00 ч.

Амфитеатъра на стария град в Созопол

– Връчване на награда на Замъка „Влюбен във вятъра” от Европейската Комисия по туризъм в Брюксел, по повод класацията на EBD – ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа.

– Връчване награда на общинската администрация в Созопол.

Амфитеатъра в стария Созопол. Снимка: burgasinfo.com

Амфитеатърът в стария Созопол. Снимка: Вurgasinfo.com

 

21:30 ч.

Отиване до „Влюбен във вятъра” (на 6 км. от Созопол) и начало на коктейл за гостите в Замъка.

На церемонията по награждаването са поканени да присъстват премиерът Бойко Борисов, представители на дипломатическите мисии в България, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметовете на Бургас, Созопол и съседните населени места, бизнес партньори, граждани и гости на Созопол.

Замъкът „Влюбен във вятъра” работи като атракцион и не осигурява нощувки за своите гости.

 

Георги Тумпалов,

създател и собственик на „Влюбен във вятъра”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.