Home » Авторски страници, българи зад граница

„Ела и порасни с нас“ – IX издание на „Кариера в България. Защо не?“

2016.08.31 Няма коментари
Spread the love

4KBG-2016-Ad-1200x630

Tемата за професионалния растеж и развитие в България е основен акцент в конферентната част на форум „Кариера в България. Защо не?”. Деветото поредно издание на форума ще се проведе на 9 септември 2016 г. в Интер Експо Център-София. В момента на http://www.karieravbulgaria.com/forum-2016 тече безплатната регистрация за всички българи с опит и/или образование в чужбина, които искат да научат повече за възможностите за професионална реализация в България. Събитието за 5-та поредна година е под патронажа на българския президент Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина.

Целта на семинарната програма, която ще се случва паралелно с кариерното изложение с над 80 топ работодатели в България, е да създаде платформа за споделяне на идеи, умения, опит и контакти и да покаже мотивиращи истории на хора, реализирали се успешно в България. С подкрепата на Streamer.BG тя ще бъде излъчвана на живо на сайта на инициативата.
Форумът ще бъда открит от известния български актьор, драматург и режисьор Камен Донев.

lektori

Първата панелна дискусия от семинара е на тема „От Там до Тук – Продължаващ професионален път в България“. Лекторите Любомир Божилов (Software Group BG), Едоардо Пениче (Ingram Micro Inc.) и Мирослава Симова (Перно Рикар България) ще споделят как успешно пренасят международната си кариера в България.

Румяна Тренчева (SAP), Стефан Цанев (MentorMate) и Филип Генов (Уникредит Булбанк) ще споделят във втората лекция „Растем, докато се учим. Учим, докато растем“ за динамиката на бизнес средата в България и възможностите за развитие у нас.

Специални фирмени презентации по време на семинарната програма ще имат GemSeek, Codix Bulgaria, Melexis и KPMG.

Третият панел „Кой има време за свободно време?“ с модератор Вергиния Къшева (консултант) и лектори Димитър Петров („Златната ябълка“), Кирил Петков (Proviotic) и Христо Христов (Netinfo) ще покаже защо е толкова важен и как се постига балансът между работа и свободно време в заетото ежедневие на мениджъра и предприемача.

Следва специална работилница от консултантите на Bright Point, които ще демонстирират на сцената най-честите грешки при интервю за работа и как да ги избегнем и да се справим блястящо.

В четвъртата лекция „По пътя на успеха – провали и победи“ журналистът Георги Тошев (bTV) и Борис Христов (365lab) ще ни разкажат за вълнуващите си проекти и научените уроци по пътя на успеха.

Семинарната програма ще завърши с дискусия „Да работиш по призвание, не по образование“. За мечтите, опита и предопределената си мисия – своите вълнуващи личностни истории ще предадат от първо лице Спас Крушков (Ubisoft Sofia), Йоана Велева (+това) и Георги Камов (консултант, автор).

Събитието ще представи и “Кафе на секторите”, в което са поканени водещи експерти oт различни сектори, които по време на обедната почивка в неформалната среда на нетуъркинг зоната ще споделят своя опит и съвети за развитие в определени сектори. Сферите са Предприемачество, ИТ, Маркетинг и Реклама, НПО, Наука и иновации, Инженерство, Образование, Изкуство, Архитектура, Финанси и Право.

В нетуъркинг зоната участниците ще могат да се възползват и от допълнителни услуги, за да развият своята кариера като безплатни кариерни консултации от AIMS Human Capital, проверка на автобиография от Adecco Bulgaria, професионална снимка за CV от Bright Point и как да подобрите на LinkedIn профил от Karieri.BG.

Всички гости на форума са добре дошли и на афтърпартито от 20 часа в клуб “Алкохол”, с което ще отпразнуваме успешния завършек на „Кариера в България. Защо не?“.

 

Мила Натудова,

“Кариера в България. Защо не?”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.