Home » Авторски страници, Обяви

Апел към българите в САЩ: Подкрепете една добра кауза!

2016.07.25 Един коментар
Spread the love

eurochicago_ss025 Fair chance е проект на Фондация Заслушай се“, неправителствена организация, която работи в полза на хората с увреден слух в България. Заслушай се са млад и амбициозен екип от чуващи и от глухи хора, професионалисти в различни сфери на бизнеса. Те имат мечта! Каква е тя, може да разберете от тяхната история.

Началото:

Заслушай се“ стартира като информационна кампания през есента на 2014 година, основоположник на идеята е Ашод Дерандонян, който осъзнава нуждата от равен достъп за хората с увреден слух в България след като се прибира от Канада, където е живял и работил 3 години. Самият Ашод губи слуха си на 2-годишна възраст от антибиотици. Оттогава насам, неговият слухов апарат е най-добрия му приятел. Благодарение на упоритата си майка, апаратчето и силната амбиция, Ашод завършва успешно, неспециализирано за глухи, а масово училище и след това Американския университет в Благоевград. Заминава първо за САЩ, а след това за Канада. Ето какво той казва за това, което го е накарало да се върне:

В Канада и САЩ глухите хора и хората с увреден слух се радват на социално включване в обществото, това е факт благодарение на онлайн платформи и системи за самостоятелно управление на субтитри в медиите. За съжаление в България и в Източна Европа няма условия за равен достъп на глухите, тук те са изправени пред проблема сами да се справят с предизвикателствата в живота“ – коментира Ашод.

В България има над 120 000 души с увреден слух, те не са активно включени в социалния живот. Екипа на „Заслушай се“ си дава сметка, че само технологиите биха променили живота на глухите хора в посока на интеграция, социално включване, по-добро образование и кариера.

Създаването на онлайн платформа за интеграция на хората с увреден слух е основната цел на Фондацията. След многобройни кампании, проекти, конкурси, дарители и партньори, „Заслушай се“ успява да събере първоначалната инвестиция и стартира работата по проекта.

На 16 май тази година, „Заслушай се“ направи официално откриване на пилотната фаза от платформата, която включва само видео жестов превод. Надяваме се през ноември да стартира и услугата за превод от говор към текст, а през 2017-та година започваме да работим в посока внедряване на хардуерно решение за самостоятелно управление на субтитри.

Още на етап идея, знаехме, че бизнес планът трябва да е така структуриран, че да предлага безплатни услуги за глухите потребители. По тази причина ние стартираме кампания за набиране на средства в световната платформа Indiegogo; със събраните средства ще покрием човешкия ресурс и всички останали разходи, които са необходими за завършването на платформата. Отправяме апел към всички Българи в САЩ, моля Ви, ако имате възможност, отделете от времето си и споделяте с хора, които имат възможност да дарят за една наистина смислена кауза.

Видеото в платформата стартира на 23 юни и ще фондонабира 1 месец. (Вж. линк към кампанията на проекта) .

.

eurochicago_ss024

.

One Comment »

  • Muntsho said:

    Не вярвайте и не давайте средства на български фондации със седалище в България – всички са мошенническа паплач и парите ви ще пропаднат!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.