Home » Авторски страници, българи зад граница

Отворено писмо на Симеон Стоилов до българите в Консулски окръг Чикаго

2016.07.13 3 коментари
Spread the love

В последния ден от мандата на своето назначение като Генерален консул на Р. България в Чикаго, Симеон Стоилов се обърна с Отворено писмо до българските граждани в консулския окръг на българското Генералното консулство в Чикаго. По-долу можете да видите съдържанието на това писмо.

4

.

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО

Българските граждани в консулски окръг на
Генерално консолство на Република България в Чикаго

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,
МИЛИ ПРИЯТЕЛИ,

В последния ден от мандата на моето назначение като Генерален консул на Република България в Чикаго, се обръщам назад, за равносметка на изминалото време.

В спомените ми ярко ще се открояват емоциите от преживяванията, свързани с България в срещите ми с Вас и на множеството събития, които споделяхме. Независимо дали се срещахме в Илинойс или в Мичиган, в Минесота или Мисури, в Индиана или Охайо, в Колорадо или Небраска, в Канзас или Айова, в Уисконсин или другаде, навсякъде, където Ви срещнах, Вие създавахте горещи емоции и родолюбиви преживявания. Благодаря Ви за всеки миг от тях!

Искрено вярвам, че България ще бъде преоткривана все по-често в Средния запад на САЩ и то най-вече благодрение на Вас, защото лично съм видял и изпитал начина, по който Вие представлявате Родината ни.

Пожелавам на всички Вас и вашите семейства, да бъдете много здрави, да продължавате да се гордеете с българския си произход и да го предавате на децата си с несломим патриотичен дух, да не се страхувате да мечтаете и да си поставяте големи цели, както го правят американците, и не на последно място, да продължавате да се преследвате нови върхове в задружие и  единство, така, както нашите деди са ни завещали.

Може да сте сигурни, че от утре в България ще имате един приятел повече, който от сърце ще се вълнува за Вашите успехи и ще ги преживява с Вас, макар и от разстояние.

На добър час!

.

9 юли 2016 г.                                                  С уважение,

Чикаго, САЩ                                                         Симеон Стоилов

.                                                                                 Генерален консул на Р. България
.                                                                                 в Чикаго, САЩ

3 Comments »

 • Алекс said:

  Дори и по раздялата се отличава от другите консули. На добър път!

 • B said:

  Чудесно казано!

 • Вера said:

  Длъжността „консул“ е различна от длъжността „генерален консул“.
  В интерес на коректния български език от твърдението на първия коментиращ следва да се разбира, че този „генерален консул“ се различава от другите „генерални консули“.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.