Home » Авторски страници

С шипове срещу майката Природа

2016.06.13 Един коментар
Spread the love

13445561_1162212247162831_5740005376961697922_n

Доживях шепа селяндури, пристигнали вчера във Варна да си купят газени лампи, да захванат борба срещу замърсяването на градската инфраструктура от чайките. Същите чайки и гларуси, които се вият тук от времето на Римската империя, че и от по-далечни времена.

Същите тия селяндури, качили се с хъс на овластени лакомници по асансьорите на общинската управа, за пореден път усвоиха „едни пари” по добре познатите разни европейски програми – и те ти, булка, Спасовден – Денят, в който Господ отваря небесата за душите на мъртвите, уличните лампи на Варна осъмнаха с метални шипове, та ведно с душите на мъртвите да се възнесат и набучените на кол птици.

Вярно е, че чайките цапат. Но това не е аргумент да вадим копията и колчаните със стрели срещу майката Природа. По-добре щеше да бъде, ако на Спасовден центърът на Варна беше осъмнал без десетките дюнерджийници, фастфудове и баничарници, които цапат не по-малко от птиците.

Някакъв пълен общински глупак излезе по телевизията и каза, че металните шипове не били толкова остри и служели само да покажат на птиците, че там не бива да се каца. На свой ред орнитолозите скочиха и извадиха други доводи, че металните шипове са опасни, и трябвало да се заменят със силиконови.

Само това остана – да почнем да пълним със силикон и майчините гърди на Природата.

Известно е, че чайките не могат да седнат на тоалетна чиния с вестник в ръка – и да прочетат за новата си „придобивка”, сега ще се вият върху нашите тъпи глави и ще ни осират в полет, защото това заслужаваме.

Небето да ни накаже с шипове за бездушието в душите на живите!

 

Валери Станков,

12 юни 2016 г.

One Comment »

  • възмущение said:

    Понеже не е добре да се използват нецензурни изрази в коментарите – и правилно – много ми е трудно да коментирам “иновацията” на варненските общинари. Ще кажа със съжаление, че подобни неща се правят и в другите части на измъчената ни Родина. Например, кастрят дърветата по улиците и даже в парковете така зверски, че ги превръщат в жалка, покъртителна гротеска на дървета. И в същото време даже не си правят труда да почистят изсъхналите клони в останките от короната. Или постъпват изключително жестоко с уличните кучета. За съжаление и гражданите, които си дават сметка, че това, което се прави от простаците, които ни управляват, е не само неправилно, но нечовешко и жестоко, и които са готови да противодействат с протести, са твърде малко, поне засега.
    Надавам се да се намерят достатъчно граждани на Варна, които да успеят да принудят общинарите да премахнат тези отвратителни неща от лампите. И дано дотогава да не пострадат птици.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.