Home » Авторски страници, българи зад граница

Панихида за убити през 1913 г. в Босилеград български офицери

2016.06.15 Няма коментари
Spread the love

Културно-информационният център „Босилеград“ и Демократичният съюз на българите ще почетат на 28 юни 2016 г. от 12.00 часа местно време, на Босилеградското гробище, паметта  на петимата български офицери: полковник Иларион Танев, пор. Стефан Контев, пор. Станислав Стефанов, пор. Христо Владов и пор. Асен Минков – разстреляни от сръбската армия на 28 юни 1913 г. в Босилеград. Ще бъде отслужена панихида за българските офицери.

13413637_1187620474591112_5637562090179036010_n

Възстановяването на българските войнишки гробове и паметници от времето на Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война на територията на Сърбия и преосмисляне на историческото минало, освен уважение към националната ни история, е и предусловие за трайно помирение между сръбския и българския народ, и интегрирането на Р. Сърбия в семейството на европейските държави.

КИЦ “Босилеград” и Демократичният съюз на българите канят всички, които имат желание и възможност, да дойдат на 28 юни на Босилеградското гробище, да почетат с присъствието си паметта на загиналите български офицери и да подкрепят защитаваните от двете организации идеи.

 

КИЦ “Босилеград”
Иван Николов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.