Home » Авторски страници, българи зад граница

95-ти Конгрес на Македонската патриотична организация

2016.06.15 Няма коментари
Spread the love

13407280_1353795747981228_7580257906404300606_n

От 2 септември от 21:00 ч.
до 5 септември 2016 г. 17:00 ч. по EDT

Amway Grand Plaza Hotel
187 Monroe Avenue NW, Grand Rapids, Michigan 49503

Untitled1

Ежегодният конгрес на МПО съществува от 1922 година и се провежда в градове от Щатите и Канада в уикенда на Деня на труда. От обикновена годишна бизнес среща, конгресът постепенно се е разраснал в празник на македоно-българското културно наследство, обичаи и традиции в САЩ и Канада.

През 2016 година конгресът, 95-ти поред, под мотото “95-ти Конгрес на МПО – 95 години българщина в САЩ и Канада”, ще се проведе в Гранд Рапидс, Мичигън. Програмата ще включва 17-то поред състезание за зелник в петък вечер и пица парти, на фона на музикален съпровод от Македоно-Български патриотични и носталгични песни в събота и неделя, някои от които са отдавна забравени в България.

Конгресът като цяло има богата програма, в която обичайно са включени традиционни Македоно-Български танци, уроци по същите танци, Македоно-Българска кухня и вино, мрежови събития за Македоно-Български бизнесмени и професионалисти, голф излети, речни и езерни екскурзии, музикални вечери, младежки танци и излети, както и изложба от исторически снимки от изминали конгреси на МПО, датиращи от най-ранните му дни. МПО присъжда и две годишни награди в рамките на тридневния конгрес.

Годишният конгрес представлява също така и форум за честване и признание на отличили се Македонски българи, както и възможност за видни български лектори да изразят съвременните проблеми на Македоно-българите в Северна Америка.

Фейсбук страница на събитието – тук

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.