Home » Избрано

Кери поздрави руснаците по случай националния им празник

2016.06.11 Няма коментари
Spread the love

indexАмериканският държавен секретар Джон Кери отправи поздравления към всички руснаци по случай 12 юни – Деня на Русия.

„От името на президента Обама и американците, поздравявам народа на Русия по случай националния празник, който чествате на 12 юни”, гласи специалното изявление на Кери. Провъзгласяването на независимостта на страната от руския парламент на тази дата през 1990 г. показва, че „самоуправлението е най-добрият начин да се добият достойнство и права за всички граждани”, допълва Кери, цитиран от ТАСС.

„В нашите два народа присъства дух на новаторство, който е подтиквал велики научни и интелектуални дела през цялата ни история. Той ярко се проявява в съвместните ни усилия по изучаването на последната граница – космоса”, допълва държавният секретар.

„На този специален ден искам да изразя най-хубави пожелания към руския народ, както и надеждата за бъдеще, белязано от просперитет, мир и свобода за двете ни страни”, казва още Кери в поздравителния адрес. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.