Home » Авторски страници, българи зад граница

Завърши учебната година в БУ “Н. Вапцаров” в Грац

2016.06.02 Няма коментари
Spread the love

ATT01463 copy

Пътешествие в българската музика – фолклор, естрада, модерни летни хитове, компилация от приказки в театрална пиеса със закачлива поука и повече от 30 деца със свидетелства за завършен клас… Така накратко може да бъде описан празникът за края на учебната година в училище „Никола Вапцаров” в Грац, Австрия.

ATT01448

Както обикновено, свежо и неформално тържеството прерасна в парти. Кулминацията му несъмнено бе песента „Една българска роза” в изпълнение на учителките и директорката.

ATT01451

Трогателно бе за гостите да чуят и „Учителко любима” на Росица Кирилова, изключително успешната на Детската Евровизия ”Детска планета” и много други популярни и весели песни.

ATT0 copy

Разкриването на българския език, култура и изкуства е процес, който се гради чрез постоянна комуникация. Точно за това на всеки празник в българското училище в Грац се вижда любовта на всеотдайните учителки, радостта на изявяващите се деца и гордостта на удовлетворените родители. Освен че учат „Български език” и „Роден край”, българчета в Грац свирят на гъдулка, китара, пиано, развиват спортните си заложби.

ATT01466 copy

След представянето си учениците бяха зарадвани с полезни материали за лятната ваканция. Те ще им помогнат да не забравят наученото и да продължат напред с изучаването и затвърждаването на българския език и самосъзнание.

ATT01460

Елизабет Спасова,

БУ “Никола Вапцаров” – Грац

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.