Home » Авторски страници, българи зад граница

Панихида в Прилеп в чест на полк. Стефан Илиев

2016.03.24 Няма коментари
Spread the love
Полк. Стефан Илиев. Снимка: Уикипедия

Полк. Стефан Илиев. Снимка: Уикипедия

На 26 март 2016 г. (събота), от 12.00 ч. местно време, в черквата „Св. Благовещение Богородично” в гр. Прилеп, със съдействието на Министерството на отбраната на Р. България и Български Културен Клуб – Скопие като съорганизатор, ще се проведе панихида в чест на полковник Стефан Илиев.

По време на Първата световна война полковник Стефан Илиев е командир на 15-и пехотен Ломски полк. Участва в боевете при Стойково бърдо, Планиница, Върбовец, в Чеганската операция при селата Чеган, Арменово и Лажец. Загива геройски начело на контраатака на 26 март 1917 г. в битката за връх Червената стена край гр. Битоля, Погребан е с военни почести в двора на църквата „Св. Благовещение Богородично” в Прилеп.

За панихидата в чест на полковник Стефан Илиев заявиха участие г-н Николай Василев, съветник на министъра на отбраната на Р. България, г-н Иво Антонов, директор на дирекция “Социална политика” при МО, представители на посолството на Р. България в Скопие и генералното консулство на Р. България в Битоля, Лазар Младенов, председателят на Български Културен Клуб – Скопие, и други.

След панихидата ще бъде организиран възпоменателен обяд в ресторант “Порта” в гр. Прилеп.

Черквата "Свето Благовещение Богородично" в Прилеп

Черквата “Св. Благовещение Богородично” в Прилеп. Снимка: Уикипедия

Български Културен Клуб – Скопие кани всички свои членове и симпатизанти масово да отдадем почит на българският герой полковник Стефан Илиев, дал живота си за свободата на Македония.

.

Лазар Младенов,

председател на БКК – Скопие

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.