Home » Jokes, Авторски страници

Милото то, юначето на баба

2016.03.02 Един коментар
Spread the love
Снимка: Starozagorskinovini.com

Снимка: Starozagorskinovini.com

Баба Минка пак се поболя. Докторите казаха, че е на нервна почва. Горката старица, много тежко преживява несгодите на своя любим. Не се смейте! За любовта не само граници, но и възраст няма. Тя е на 84 години, а той е младо цепеняче на 60 г. Като вземе да вдигне кръвно нейното момче и като го вкарат за една седмица в Правителствена болница, сън не я хваща баба Минка. Щото това да имаш високо кръвно е супер рядка болест. В световен мащаб има-няма само двама-трима човека страдат от жестоката и коварна напаст.

Ами като си счупи крака юначето ѝ? Играло футбол с внуците на съседите и крачето не издържало тежестта на нежното туловище. Прас-тряс, хайде в гипса и пак по болници – и отново мъка и страдание за влюбената баба Минка. И едни мисли ѝ минават през главата: „Как ли ще му зарасне кокалчето? Да не е накриво?”. Ще може ли нейното шестдесетгодишно футболистче пак да рита топката? Ох, какви проблеми, какви тревоги около любимеца. Ама така е то, като си имаш младо гадже – все трепериш над него!

Е, в случая това за „гаджето” е малко преувеличено, защото става въпрос за еднопосочна връзка, и то най-вече през телевизора. Всяка вечер пенсионерката гледа с наслада и нестихваща страст новините по всички програми и оттам ѝ се усмихва нейният принц. Той е най-честният и най-принципният, той е великият обещавач на справедливост, ултра-мега-хипер строителят на недовършени или нагънати магистрали и водоскоци. Дами и господа, другарки и другари, това е негово превеличество, господарят на магнолиите и носител на черен шлифер, великанът на мисълта и читател на „Винету”, това е премиерът на Мутростан Бойко Борисов ъф Банкя. Задъхах се. Простете ми, че не мога тук да изброя всичките му титли, но така или иначе схванахте за кого иде реч. Полубожеството неотдавна беше в Лондон. И там заради мъглата взе, че получи просветление. Имало нещо мътно около обществените поръчки в Мутростан. Просветленият издаде заповед „ресто на поръчката” и се закле, че никой, ама съвсем никой не му бил казвал да спира търговете. Толкова здраво се кле, че веднага разбрахме, че лъже. Няма как, сега всеки, който е вече е платил подкуп, ще трябва да плати повторно. Хитро, нали?

Конгениално беше ПиАр хрумването да се обяви на мало и голямо, че в Министерски съвет е получен плик-закана към другаря Борисов. В плика имало куршум, негова снимка и изрязани от вестници букви. Ужас ужасен! Представяте ли си баба Минка? Как ли се е притеснила, милата? С тия холивудски сценарии ще ѝ докарат някой инфаркт. Спокойно, бабо Минке, недей да се страхуваш за любимия! То това е само наужким. Спомни си 2013 г. – тогава лично негово височайшие се изтъпанчи в Народното събрание и пред дупетатите заяви, че срещу му се готвел атентат и поръчител бил Ахмед Доган. Е, виждаш, че всичко е ала-бала. Проява на много лош вкус. Жалка картинка – Героят, Великанът, Страшилището казва: „Плашат меее… Страх ме еее…”. Блее безстрашното агънце-багънце и добавя: „Мафията има интерес да няма правителство, да няма работещ парламент, да не се приемат закони… Тогава контрабандистите и олигарсите ще си взимат милионите…”!?

Ох, да плачеш ли, да се смееш ли? Нагломерът се пръсна на хиляди парченца. Каква мафия, какво правителство, какъв работещ парламент?!? Какви са тия глупости? Шефът на Мутростан реве против себе си. Не страдай, бабо Минке. Твоят любимец нито ще се самоарестува, нито ще се самоосъди. Юначето е артистично. Не го взимай насериозно. Дори и да чуеш, че отрязана конска глава са му пратили в плик за писмо, пак не се кόси! Преиграва актьорчето от време на време. Разбери го – нали все някак трябва да докосне сърцето ти.

.

Ивайло Зартов,

26 февруари 2016 г.

One Comment »

  • ники said:

    Приятен опит за есе или друг литературен изказ но нищо повече!
    Богатия речник не отговаря на истинността на статията

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.