Home » Избрано, политика

Орбан: В Европа истината е забранена. Мигрантската инвазия е планирана

2016.03.16 Няма коментари
Spread the love

2016-03-15_175226

„В Европа нямаме право да кажем истината – за планираната мигрантска инвазия, тероризма и престъпността. Нашият общоевропейски дом днес не е свободен“, заяви премиерът Виктор Орбан в деня на националния празник на Унгария, цитиран от БГНЕС.

Европа днес не е свободна. Ние нямаме право да кажем на глас, че Европа е застрашена от мигрантска инвазия, добави Орбан. „Днес, 168 години след като европейските народи се бориха за свободата си, Европа – нашият общоевропейски дом, не е свободен“, каза Орбан на тържеството по повод годишнината от революцията от 1848/49 година.

Според него „Европа днес не е свободна, защото свободата означава да се казва истината, а в днешна Европа е забранено да се казва истината“. „Ние нямаме право да кажем, че Европа е застрашена от огромна маса мигранти, които внасят тероризъм и престъпност в нашия континент. Нещо повече, европейците нямат право да кажат, че мигрантската вълна не е случайна, а нещо много отдавна планирано, и че става въпрос за контролирана акция“, каза още Виктор Орбан.

Унгарският министър-председател смята, че в Брюксел са прекалено ангажирани с разпределението на чужденците из цяла Европа. Европейците обаче лека-полека се събуждат и осъзнават, че тяхното бъдеще е поставено под въпрос, каза още Виктор Орбан.

Днес Унгария отбелязва 168 години от избухването на Революцията и борбата за свобода от 1848-1849 г., която е едно от най-значителните събития от новата история на страната.

Българската традиция в култа към Лайош Кошут е уникална. Освен в земите с унгарско население в Карпатския басейн (Трансилвания, Войводина, Южна Словакия), България е единствената страна, в която от 1849 г. до наши дни тази традиция се поддържа непрестанно. Нейни основни средища са градовете Шумен и Видин, където унгарско-полската емиграция оказва непосредствено влияние върху местното население и по този начин оставя ярки следи в българската културна история.

Източник: Memoriabg.com

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.