Home » Авторски страници

Бърни Сандърс спечели сърцата в Илинойс, но ще вземе ли вота?

2016.03.15 Няма коментари
Spread the love

Днес, 15 март, гласоподаватели от нашия щат Илинойс ще участват в предварителните кандидатски избори заедно с избирателите в Охайо, Мисури, Северна Каролина и Флорида.

Кандидатите за президент на САЩ представиха заключителните си аргументи преди вота за партийна номинация в тези пет щата. Резултатът се очаква да определи най-вероятните номинации за Белия дом и при демократите, и при републиканците.

Sanders007

Вижте по-долу снимките на журналиста Симеон Гаспаров  и какво видя той на предизборната среща на кандидата за президент от Демократическата партия Бърни Сандърс (Bernie Sanders) в Чикаго на 11 март 2016 г. Там демократът  представи  плана си за подобряване на живота в Америка чрез увеличаване на минималната работна заплата до 15 долара на час, реформиране на системата на наказателното правораздаване, осигуряване безплатно здравеопазване за всички и безплатни обществени университети. Той призова за подкрепа за средната класа и за раздробяване на мегабанките.

Само преди година Бърни Сандърс беше един вечно недоволен сенатор от Вермонт, известен главно с неприемането си на практиките на Уолстрийт и със социалистическите си възгледи.  Днес, получавайки милиони долари от малки дарения (средно по $27), Сандърс отправя сериозно предизвикателство към главния фаворит в надпреварата при демократите – бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън.

Според едно от последните запитвания, Клинтън води убедително сред  избирателите в Илинойс. Това запитване от вчера показва, че  Клинтън ще получи 63% процента, а Сандърс 35% от гласовете. Но подобни бяха прогнозите и за щата Мичиган, а победи Сандърс. Както виждате от снимките, срещата на Бърни Сандърс с избирателите в Илинойс премина при огромен интерес и с километрична опашка от предимно млади хора.

 

Sanders011

Sanders010

Sanders009

Sanders008

Sanders006

Sanders005

Sanders004

Sanders003 ь

Sanders002

Водещият за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември Доналд Тръмп прекрати своята предизборна среща в Университета на Илинойс в Чикаго същата вечер, след като се стигна до сблъсъци между негови противници и привърженици.

Вижте видео от речта на Бърни Сандърс в Чикаго.


.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.