Home » Авторски страници, политика

Не си ги избираме сами

2016.02.01 Няма коментари

Провалът е заложен предварително

.

Колаж: Фейсбук

Колаж: Фейсбук

Обвиняват народа, че сам си избирал политиците. И че депутати, министри и всички управляващи били всъщност от народа. Но щом се изкачели по Христо-Смирненската стълбица, забравяли и потеклото, и рода си, да не говорим за Родината! За пари и власт били готови да продадат всичко. Да, верни са тези констатации, но само донякъде.

Защото ако си гладен и ти предложат пет развалени сандвича, престояли две седмици на витрината, и ти кажат да избираш – няма как да избереш прясно изпечен хляб, с вкусно масло и свежо месце. Не за друго, а защото ти предлагат боклук, а не вкусна храна. С тази политическа система, по този йезуитски начин за определяне на управниците ни, няма как да изберем нещо читаво! Провалът е предварително заложен, а ние само го легитимираме! И колкото и да ме убеждават разни политици, държавни институции и платени пропагандатори, че е нужно да се гласува, НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН с това! Да, нужно е да се гласува, но само когато има реален избор, между реални мажоритарни кандидати. Всичко друго е: „Мижи, да те лажем”!

Убеден съм, че изкуствено подклажданото разделяне на хората на сини и червени, българи, турци и цигани, граждани и селяни и пр., подпомага прекрасно повсеместно владичество на мафията, увила се в политически одежди. А къде днес се оказва и Българската православна църква, чиято дейност до голяма степен е запазила българщината, когато сме били пет века без своя държава? Защо всички митрополити, с изключение на един, са бивши или настоящи агенти на ДС? Защо всичко, свързано с приходи, земи, дарения и откровени далавери в БПЦ, остава скрито от погледите на миряните? Къде обикновените хора да вземат пример за истински духовни ценности? И защо главните мюфтии се избират под прякото влияние на ДПС, а мюсюлманските религиозни училища в България се управляват и издържат от турския Дианет?

Защо символът на модела #КОЙ продължава да е депутат, “народен избраник”?

Търпението ни вече е изчерпано. Вярно, няма друг народ, който би търпял толкова много гаври, за толкова дълго време, но и ние сме хора все пак! И нас ни стяга шапката един ден, ставаме и тръгваме срещу враговете си! Няма значение дали са български предатели, турски мекерета или цигански ибрици! Идва момент, когато непрестанната болка в един организъм го превръща в изтръпнал и безчувствен! Тогава един само тласък може да взриви цялата държава. И не конституцията, несъстоялата се демокрация или корумпираната правосъдна система ще решат бъдещето ни. Защото ни писна от бай-Ганьовци, в образи на премиери, министри, депутати, президенти, да се бият като орангутани в гърдите и на фона на безкрайната мизерия, болести, смъртност, безработица и най-вече БЕЗДУХОВНОСТ, да се хвалят с успехите си, с безумните си често реформи, да ни манипулират и скриват истината за най-безпардонните сделки на олигарси, корумпирани висши чиновници, овластени мутри, и да продължават заедно да изсмукват последните капки живот от тази страна. И да живеят сякаш в друг свят, в друга държава и общество, не в тази, в която ние живеем.

Ние си искаме държавата! Искаме достоен живот и справедливост! И щом няма как „управляващите” да ни ги осигурят, сами ще трябва да си ги извоюваме! На всяка цена.

 

Красимир Бачков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.