2024-03-28

3 thoughts on “Червените млекарници още са отворени

  1. Според Бокова, децата не отговарят за родителите. Георги Боков осакати и разруши живота на много деца като потомци на кулаци, бакали, фабриканти, банкери, офицери. Но на колко такива деца самата Бокова е съкратила живота никой не пита. И тя е заемала своите постове поради даденото й образование и работни постове доставени главно от хората, които ценят делата на баща й.

  2. От май 1944 г. в правителствотот на Иван Багрянов, Проф. Станишев водеше преговори с Москва за включванв на комунистите в редовния живот. Негово „престъпление“ бе, че бе потвърдил убийствата на хилчдите поляци в Катин от НКВД. Това бе заклеймени от БКП като лъжа, а много по късно бе потвърдено от Москва като истина. Убитото правителството на Багрянов прати Стойчо Мушанов през юни 1944 г. да преговаря за излизането на България от войната. То разформирова частите и спря преследването на комустите и обяви неутралитет за България на 26 август 1944 г. На 2 септември новото правителство на Муравиев обяви положение на война с хитлеристите и заповяда обезоражаването и задържането на всякакви военни части. Информацията за този период бе обявена с „закон“ като „фашистка пропаганда“ и масово забранена и унищожена. Даже и сега документи не могат да се намерят. Георги Боков играеше централна роля в скриване и покриване на много истини от това време и когато се движеше много се криеха да не ги види с злия си поглед на сатрап.

  3. „Кунева има в колекцията си и съвсем същата титла като Кристалина – “еврокомисар на годината”, но от друго издание от описваната серия – “European Agenda.” Сред неговите спонсори пък са автомобилната империя “Тойота” и холандската банка ING. В САЩ подобно кръстосване на частни интереси и политическа функция е невъзможно. Ако някакъв европейски консорциум, съставен примерно от предприятия като “Ербъс”, “Рено” или “Сименс”, спонсорира сенаторът на щата Аризона Джон Маккейн, обявявайки го за “сенатор на годината”, той рискува да се раздели окончателно с политическата си кариера, ако не се разграничи своевременно от „наградата”. В Брюксел обаче всичко което не е забранено се приема за разрешено и напълно нормално. „Титлата” на Кристалина Георгиева бе отпразнувана благодарение на щедростта на спонсорите с пищен коктейл, в който взеха участие повече от 120 души. В тържествената глъчка, никой не забеляза отсъствието на номинирания от „European Voice” редом с Кристалина за „официална личност на годината” Жан Клод Трише, управител на Европейската централна банка. Френският банкер получава това отличие за трети път. На въпроса, как приема номинацията си, той отговори лаконично, че не познава „online” изданието „European Voice”. За разлика от българските, френските медии не публикуваха нито ред нито за неговото, нито за българското отличие.“

    http://www.kajeteda.com/archives/3445

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *