Home » Авторски страници, българи зад граница

Босилеград осъмна със скъсани плакати на Левски

2016.02.18 Няма коментари
Spread the love

IMG_1909

През нощта на 17 срещу 18 февруари, засега неизвестни извършители са скъсали плакатите с портрета, ръкописа и подписа на Левски със следния надпис: „Апостола на свободата – днес всеки притеснен и потиснат, комуто тежат робските синджири на врата, е напънал всичките си сили – и нравствени, и физически, търси случай да отърси от себе си името роб. Всеки иска да живее свободно и да се наслаждава на Божията природа, всеки иска да бъде човек“.

IMG_1911

За случилото се е уведомена полицията в Босилеград.

IMG_1912

Демократичния съюз на българите счита, че това е вандалска и оскърбителна провокация срещу всички българи в Сърбия, България и по света. Ние смятаме, че това е част от войната, която кметската власт на Владимир Захариев води срещу организациите и хората, отстояващи националната идентичност, правата, интересите и националната идентичност на българите в Западните покрайнини.

IMG_1913

След всичко, което г-н Захариев направи, да не допусне ДСБ на местните избори през 2012 г., опитите да злепостави и закрие КИЦ-а, вандалските покушения срещу паметника на Левски през лятото миналата година и поредната провокация с късането на плакатите на Левски, ДСБ счита, че би било крайно безпринципно и лицемерно към паметта на Апостола да застанем до г-н Захариев при отбелязването на 143-та годишнина от гибелта на Апостола.

Председател на Демократичен съюз на българите

Драголюб Иванчов

 

Още снимки със скъсани плакати на Левски

IMG_1910

IMG_1916

IMG_1915

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.