Home » Авторски страници, българи зад граница

За мечтите на Делян

2016.01.25 Няма коментари
Spread the love

За мечтите на Делян, който иска да представи България в DECA State Championship

Към нашата редакция се обърна 17-годишният Делян Петков, който се нуждае от помощ във връзка със своето образование в САЩ и участието си в DECA State Championship в Colorado Springs. Ако някой смята, че може да помогне на едно обещаващо българско момче да представи достойно родината си на това състезание и да осъществи мечтите си, можем да му предоставим телефона и имейла на Делян, за да се свърже с него. Ето неговата история:

Delyan Petkov

Казвам се Делян Петков и съм на 17 години. Израснах в Бургас и до преди година бях ученик в ГПНЕ „Гьоте” (Немската Гимназия) в същия град. В момента съм един от шестимата стипендианти на Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study Program и се обучавам в East High School, в град Пуебло, щата Колорадо, за период от една академична година. Намерих Вашите контакти чрез Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Пиша Ви, тъй като преди всичко сме Българи, а и като проактивна медия вярвам, че насърчавате образователно-културните инициативи и съм убеден, че с Ваша помощ бих се справил с предизвикателството, което стои пред мен самия.

Преди отминалите коледни празници успях да преборя жестока конкуренция и се класирах за DECA State Championship в Colorado Springs с насока Маркетинг. За жалост, призовото място, което заех в предишния кръг, не ми подсигурява финансирането за следващия етап, който струва близо $600 (такса + разходи). Месечната стипендия, която получавам от американското правителство, е също недостатъчна, за да покрия гореспоменатите разходи за втори кръг. Обръщам се към Вас с призив за финансова помощ, чрез която да покрия посочените такса и разходи, за да успея да замина и представя достойно държавата ни на DECA State Championship-а. Дори и частично да успеете да ми помогнете, ще бъде от голяма полза, тъй като семейството ми, което е в България, също няма финансовата възможност да си позволи, да ме изпрати на втори кръг.

През изминалите ми години на обучение, в България, неведнъж съм представял държавата ни по различни международни форуми, които включват Европейски проект по оперативната програма „Младежта в действие”, в Германия, както и доброволчески работен лагер в Австрия, където работих по възстановяването на културни ценности, в град Грац. Тази, както и редица други доброволчески инициативи на родна земя, ми донесоха наградата„Доброволец на годината”.

Ако бихте желали да се запознаете по-подробно с мен и най-вече с програмата, по която съм в Щатите, моля, вижте интервюто, което дадох за bTV и по-специално за предаването „Преди обед”. Позволявам си да Ви изпратя и линк към статия, която бе публикувана за мен три дни, след като стъпих на USA територия.

Малкълм Х казва, че: „Еducation is the passport to the future, for tomorrow belongs to those who prepare for it today.” Аз извоювах победа в „днешния ден”, ще ми помогнете ли за битката в „утрешния”?

East High Footbal Player

Делян Петков

Fundraising страница: http://fundanything.com/en/campaigns/deca-state-competition
Facebook профил: https://www.facebook.com/DelqnnPetkoff

————————————————————————————————————————–

Бел.ред.:  Надяваме се, че ще се намерят българи в САЩ, които да подадат ръка на Делян и да му помогнат да замине и представи България на DECA State Championship в Colorado Springs, за което са нужни около $ 600. Нашето издание, което се прави на доброволни начала вече над 11 години, дава гласност на неговата история и искрено му желае успех.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.