Home » Авторски страници, българи зад граница

Българските деца в Залцбург се сдобиха с модерна училищна база

2016.01.11 Няма коментари
Spread the love

С началото на новата година, на 10.01.2016 г., децата от филиала на Българското училище  “Дунав” в Залцбург се сдобиха с нови, модерно оборудвани помещения

image001

Изминаха няколко месеца  – вълнуващи и изпълнени с много ентусиазъм, от откриването на филиала в града на Моцарт. Особено голям е този ентусиазъм за нашите деца там. Затрупани от уроци в австрийското училище, говорещи на чуждия език през седмицата, те очакват с голямо нетърпение неделния ден, за да се срещнат отново със своите приятелчета от българското училище и да споделят преживяното през седмицата на чист майчин език.

За да подобри условията на работа, ръководството на училището, най-вече с голямото усърдие на родителския актив в Залцбург в лицето на г-жа Наталия Юлджиева и г-жа Кристина Димитрова, решиха да сменят досегашните помещения с още по-добри, оборудвани по най-модерен начин.

Дружество “Много”, в чиято сграда ще се помещава българското училище занапред, е дом на много други сдружения и групи, предлагащи обучение по майчин език в Австрия. То се подкрепя от австрийското Министерство на образованието и много други образователни институции. В негово лице българското ни училище намери един солиден партньор, предлагащ на българчетата от Залцбург не само прекрасна материална база, но и желание за сътрудничество.

Освен нови помещения, децата получиха като подарък от ръководството на училището много книги и образователни игри. С това бе поставено началото на българска библиотека, от която възпитаниците на училището ще могат да се възползват абсолютно безплатно.

 

Дарина Тонкова,

Училищен ръководител на
Българско училище “Дунав”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.