Home » Избрано

Как да проверяваме трудовия си стаж в България сами

2015.12.07 18 коментара
Spread the love

От тази година можем да проверяваме трудовия си стаж сами: Вижте как и къде!

.

euch20151202 НОИ и НАП интегрираха системите си за електронно обслужване. От началото на юли услугата „Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране“ от интернет страницата на НОИ, вече е достъпна и чрез Персонален идентификационен код (ПИК) на НАП.

Тя е публикувана в рубрика „Е-услуги“/Справки/.

Там може да намерите:

Справка за статус на социално осигуряване – актуално състояние

Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране

Справка за подадени декларации за социално осигуряване за осигурено лице за периоди след 2004 г.

Предстои списъкът на електронните услуги на НОИ, които да могат да се ползват с ПИК на НАП, да бъде разширяван. В него ще бъдат включени и други справки, предоставяни на осигурените лица по ЕГН или на осигурителите по ЕИК/БУЛСТАТ.

Източник: mall359

.

18 коментара »

 • Виктор said:

  Всичко чудесно, само дето всичко става с ПИК, а как да се снабдиш с него изглежда е най-голямата тайна в сайтовете на НОИ и НАП. В сайта на Social security administration например има ясни и подробни указания за това, как да си направиш електронен достъп. Процедурата отнема около три минути. В българските сайтове ми предлагат телефонен номер за технически справки. Бих запитал организаторите на този проект подготвени ли са за три милиона обаждания с въпрос как да си направим ПИК? Не е ли по лесно за всички това да става по компютърен път?

 • Sevgin Yordanov said:

  Vsichko e chudesno.

 • Димитрова said:

  Това е хубаво всеки сам да може да си провери трудовия стаж
  Ама как да го проверим за годините преди 1997г.??????????

 • Елица said:

  Ако не знаете половината държавни агенции в Бълария нямат представа какво се случва заради начина на опресняване на данните. Скоро ми се наложи да правя справка в НАП за задължения на фирма и се оказа, че справка онлайн и справка на място в клон наНАП се различават. После поисках още 1 справка – и тя различна. Внимавайте с информацията, че поради тяхната собствена некадърност и кражби накрая на вас ще сложат глоби за най-различни неща.

  За стажа също съм виждала разминавания офлайн и онлайн и съвета ми е да взимате всички възможни справки за доказателства, ако ви се наложи. Иначе и аз искам да видя как да проверя стаж преди 1997-ма(не за мен, за мои близки), но не откривам как и това наистина би било полезно като инфо, ако допълните статията.

 • MAGDALENA said:

  Няма къде да се провери целия стаж,дори когато си го вкарвал официално,с тр.книжки и док.ОТИВАШ да подаваш за пенсия и ти не знаеш колко да доплатиш и няма кой да ти каже.Тел.справки няма реално,защото не казват нищо за лични данни и се въртиш като луд.За сведение -в испанския сайт мога да си проверя всичко,по тел.-също.В България реално нямаме електронни услуги.Възмутена съм.И доволна,че преди 18 год.избрах Испания.

 • Антоанета Грозданова said:

  Днес си взех ПИК от НОИ . Но ,за съжаление , постоянно ми изписва несъответствие между ЕГН и ПИК . Тези неразбории могат да те докарат до лудост ! И как да си видя целия трудов стаж , като няма информация за годините преди 1997 ?

 • Анна Маринова Илиева said:

  Как да го проверим за годините преди 1997г.?

 • Таня Димитрова Сирмова said:

  Трудов стаж от 1996

 • Невена Дончева said:

  Имам ПИК кода но не мога да проверя трудовия си стаж преди 1997 година по Интернет?Как да го направя като на страницата на НОИ излиза само 97 до тази 21 година?

 • DIMITAR MITEV said:

  моля да ми бъде обяснено как да си видя трудовият стаж след като имам пик код не съм допускан да си проверя цялостният трудов стаж дава ми по години на осигуряване но има и месеци които ми се губят в написаното в ной липсващи месеци по години проверка но общият трудов стаж не мога да си проверя защо след като имам пик код

 • Петрана Захариева said:

  Желая да получа информация за трудовият ми стаж преди 1997г

 • Вяра said:

  Здравейте,имам същия проблем трудов стаж преди 1997г.узнахте ли къде има орхиви моля Ви да пишите.

 • Вяра said:

  Ако имате идеа за архив на трудов стаж и ведомости за предприятия в София ,моля да пишете.Голямо тичане без ползи.

 • Peter S said:

  Не, но ще се радваме ако някой от читателите ни напише отговор. Ще го публикуваме.

 • Румен Енев said:

  Искам да зная,признава ли се Висшето образование за стаж,завършил съм ВМЕИ-ВАРНА

 • Ivan said:

  Ne mi dava vsi4kiq trydov staj

 • Иван от eclima.bg said:

  За съжаление все още има проблеми с проверката на пълния стаж, вписването на работните места преди 1989 година, както и е налице огромно количество бумащина. И на всичкото отгоре – всеки сам трябва да се спасява…

 • Ваня Василева said:

  Как да получа информация за трудов стаж преди 1997?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.