Home » Авторски страници, българи зад граница

Честит Ден на народните будители

2015.11.01 Няма коментари
Spread the love

Untitled9

Уважаеми сънародници,

Честит Ден на народните будители – празник на големите българи от нашата история! Във времената на духовна бедност великите възрожденски дейци и революционери успяват да да подбудят българите към осмисляне на живота им, което дава тласък на националноосвободителното движение по българските земи.

Свети Иван Рилски, Григорий Цамблак, Йоасаф Бдински, Владислав Граматик, Димитър Кантакузин, Петър Парчевич, Петър Богдан, Паисий Хилендарски и много други будители, благодарение на всеотдайната си дейност, остават в паметта на нашия народ и винаги ще бъдат едни от най-почитаните личности от нашето минало.

Днес ние имаме нужда от нови будители, които непрестанно да бият камбаната на промените и духовния растеж. Народът трябва да се събуди, за да бъде изведен от пространството на оплаквания, жалост и безпомощност. Ние градим нашата действителност и само ние сме отговорни за нашето бъдеще.

Сигурен съм, че сред нас има много будители, които от ден на ден се борят за по-добро! Пожелавам ви много сили, упоритост и здраве. Вярвайте в себе си, и въпреки всичко продължавайте да бъдете новите будители на нашето общество!

Честит празник!

 

Юрий Граматик,

Президент на Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.