Home » Авторски страници, българи зад граница

Нова учебна година в Българското училище в Ричмънд

2015.11.01 Няма коментари
Spread the love

Откриване на учебната 2015-2016 година в Български образователен и културен център “Зора” – Ричмънд, Вирджиния

IMG_1634

Отново е време за откриване на нова учебна година и това се случи на 27.09.2015 г. За трета поредна година отвори врати нашето родно училище “Зора” в Ричмънд, Вирджиния. Звънчето ни събра в двора на новата сграда на училището с празнично настроение, много усмивки, цветя и букети.

IMG_1511

По стара българска традиция децата бяха посрещнати с мед и топла питка с образа на зората – символ на изгряващото слънце (изработена от ръцете на родолюбивата и отзивчива към всички инициативи на центъра Мила Стаменова).

А за “На добър час” Весела Стефанова лисна светена вода с менче, украсено със здравец и червено мушкато, за да бъде учебната 2015/2016 година успешна, спорна и ползотворна.

IMG_1633

Присъстваха ученици, родители, учители и гости, дошли за откриването на учебната година с настроение, усмивки, цветя и добри пожелания за успешна учебна година. След като прозвуча химнът на Република България, последва и химнът на дружеството “Питат ли ме де е зората”, който изпяхме всички заедно с приповдигнато настроение.

Директорката София Кушлева удари първия училищен звънец и с топли приветствени думи към ученици, учители и гости, пожела ползотворна учебна година и успехи в усвояването на родния език.

IMG_1517

В първия час на класа бяха раздадени новите учебници, доставени от България с любезното съдействие на родители и учители, за което им благодарим от все сърце.

Тук е мястото да благодарим и на собственика на сградата, в която се помещава нашето училище – Александър Александров, с чието любезно съдействие се осъществяват всички наши идеи и училищни часове и мероприятия, защото вечен е стремежът и благословен е поривът към знанието.

Честита и успешна 2015/2016 учебна година! Нека е изпълнена с много вяра, надежда и любов!

 

Ирина Кушлева

Ричмънд, Вирджиния

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.