Home » Авторски страници

Стела Николова: Истинските новини от недържавата

2015.10.28 Няма коментари
Spread the love
Карикатура: Йовчо Савов

Карикатура: Йовчо Савов

Драги сънародници,

Тези, които сте в чужбина, и тези, които сте в България, ама все едно ви няма, вие разбрахте ли, че имахме референдум?

Да, онзи осакатения, на Президента, за който се борихме със зъби и нокти!

Почти 50% избирателна активност на местните избори, а 35% за референдума!

Да, понеже някои избиратели бяха “привилегировани” и ги питаха от СИК-четата: „Искате ли да гласувате за референдума?“, а други хич и не получиха тази възможност, от СИК-а просто си спестиха бюлетините…

30 000 участвали на референдума от чужбина!

Абе, хора, вие за кого мислите, че се борим да има „електрическо“ гласуване!

За вас!

Надяваме се на вас, разчитаме на вас, очакваме от вас!
Вие защо ни пренебрегнахте?

Не разбрахте, че има референдум, или вече ви е все едно?

Както и да е. Референдумът мина, минаха и местните избори, които ще се запомнят със заложническата криза в Арена „Армеец“ (подходящо име), както и с многото купен вот, и с „парашутистите“ по малките общини, които изкривиха резултата.

Борбата за местните избори всъщност бе за едни 3 милиарда от еврофондовете, от които ще могат да се възползват общините.

Ха дано да имаме повече улици и тротоари, салони по физическо в училищата и нови зелени площи, па макар и да струват три пъти над нормалното!

Българинът свикна вече да е лъган.
Ако не е, чуди се за какво става въпрос…

Български данъкоплатци, вие разбрахте ли, покрай изпълнението на трупата „Волен и атакисти“, че ще актуализират държавния бюджет за тази година, понеже не стигал за администрацията, която уж трябваше да е намалена?

Да бе, обещаваха ни съкращаване на чиновниците преди да дойдат на власт, а сега не само, че не ги съкращават, а ги увеличават, с нови агенции, комисии, фондове за фондовете и прочие. Не стига това, ами за едно тримесечие им раздали и бонуси за 115 милиона.

Знаете ли, драги сънародници, у нас и по света, че 1 275 000 пенсионери в България получават пенсия до 300 лева, а една секретарка в държавната администрация – 1281 лв. (по информация на в. „Труд“)?

Знаете ли, че заплатите в Министерство на финансите се актуализирали на три месеца, за да не обеднее министърът и пак да реши, че заплатата му е твърде малка, за да работи за нас, а не за себе си, а астрономите в Националната астрономическа обсерватория “Рожен“ работят за 387 лв. на месец (словом: триста осемдесет и седем лева) и търсят дарения, включително и в чужбина, за да оцелее техниката в обсерваторията?

Знаете ли, че на държавните служители не им удържат осигуровки, както на нас, обикновените български граждани и данъкоплатци, а само 10% ДДФЛ? И в същото време „държавата“ взе решение да не показва точно колко е дефицитът в Националния осигурителен институт, а просто да налива недостатъка, за да не знаем ние?

А, ама вие си работете и си плащайте осигуровките, защото хазната трябва да се пълни!

Разбрахте ли, че новият бюджет ‘2016 е неясен за около 2 милиарда, къде ще се харчат, но пък е ясно, че ще има нови заеми?

Министерство на здравеопазването се грижи за вашето здраве! Това е друга топ новина.
Поради това ви въвежда нов данък „вредни храни“.

Нямате пари да си купувате полезни?
Нищо, сега и за вредните няма да имате!

По този повод вчера видният юрист и министър на икономикатаЛукарски (по-известен из Фeйсбук като МегаУм) след среща с бизнеса на „вредни храни“ обясни, че тоя данък нямало да сработи много, защото от Румъния можело да внесат от „вредните храни” без данък!

А аз си мислех, че насърчаването на родното производство е в първите точки в програмата на това правителство, което ни обещаваха реформаторите!

Поне от ЕС няма да ни обвинят в непозволена държавна помощ за производителите на вафли, щото това си е позволен държавен рекет.

Виж, за цигарите е друга работа! Още по-дебела… Оплетена с Министерство на финансите, “Булгартабак”, скъпи рекламни кампании против контабандата и… контрабанда на Балканите и в Близкия Изток.

Според турското финансово разузнаване, което публикува доклад във в. „Хюриет“ (един от най-тиражните турски вестници), „Булгартабак“ е един от най-големите контрабандисти на Балканския полуостров и в Близкия изток. Ти да видиш…

А кой е собственикът на „Булгартабак“?
На кого продадоха „Табак маркет“(собственика на „Лафките)?

Разбрахте ли, че Оманския фонд, без значение дали е омански или не, съди България за 150 милиона евро?

Разбрахте ли, че само срещу 150 милиона БТК може да стане собственост на ВТБ (руска банка), защото има един заем, който ако Фонда за гарантиране на влоговете не покрие, БТК ще излезе от масата на несъстоятелността на КТБ, а реалната й цена, на БТК, е 800-900 милиона евро?

Разбрахте ли, че Георги Колев, най-високопоставеният представител на Симеоновската школа, председател на Върховен административен съд, си направи трета колегия, която ще решава въззивните дела?

Ха, пък от ГЕРБ питат Венецианската комисия за промените в Конституцията, за да не сбъркат и да направят нещо недемократично!

Георги Колев си строи собствена демокрация във ВАС.
Командировани съдии във ВАС, по усмотрение на председателя, благодарни и готови на всичко, да го подкрепят!

Опозицията във ВАС (и там имат „аутсайдери“, като във Висшия съдебен съвет, и слава Богу) се възмущава и опитва да вразуми Колев, ама не се вразумява туй, що не може!

ВАС не е за вас, за ТЯХ е!

Знаете ли, уважаеми сънародници и съграждани, че журналисти, които си позволят да говорят против Цацаратурата, биват тормозени по всякакви възможни начини, оплювани, дискредитирани, за да не им повярвате повече?

Знаете ли, че 160 човека на ден напускат България?

Знаете ли, че Слави Трифонов ще прави референдум с 6 точки?
Какви?
Няма да ви кажа, потърсете си сами!

Не гледате новини, не искате да си разваляте настроението?
Не ви интересува вече нищо…

Да, ТЕ на това разчитат!
Турски сериали и „Биг брадър“!

Ама ние живеем вече в „Биг брадър“…

Тук всичко пошло, повърхностно и негодно излиза напред.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.