Home » Избрано

Цачева иска затвор за хвърлянето на домати по депутати

2015.09.14 3 коментара
Spread the love
Цецка Цачева. Снимка: Novini.bg

Цецка Цачева. Снимка: Novini.bg

Хвърлянето на домати не е акт на протест, а криминално деяние. Това заяви пред bTV и предаването „Тази неделя” председателят на парламента Цецка Цачева. Тя добави, че към момента вече има досъдебно производство срещу главния инициатор на този символичен „протест” и няколко негови последователи. „Не става въпрос дали са домати или нещо друго. Поругава се сграда на държавна институция”, подчерта Цачева.

По повод предстоящите след месец местни избори шефката на парламента заяви, че е съвсем естествено да има напрежение между политическите сили и то да расте с приближаване на вота. „Трябва да не се преминава границата. Това ще стане факт, когато след изборите така са се изпокарали политическите сили, че няма да има възможност парламентът да работи”, посочи тя.
„Мисля, че всички колеги постъпиха достатъчно разумно. Уточнихме как ще работи НС преди изборите. Ще има дни, в които няма да се провеждат пленарни заседания. От 16 септември започваме да работим всеки ден с удължено време с желанието да сме си свършили законодателната програма. Дните преди вота няма да има заседания”, каза още Цачева.Според нея управляващата коалиция няма да се разпадне. „На местно ниво ще има противопоставяния. На национално равнище трябва да се запази добрия тон и да се съхрани мнозинството, Не ни е нужна дестабилизация на национално равнище”, подчерта Цецка Цачева.Тя коментира и антикорупционния законопроект на вицепремиера Меглена Кунева. Цачева бе категорична, че нито една политическа сила в Народното събрание не се страхува от приемането на подобен закон.

Законът на Кунева – няма страх от приемането на такъв законопроект и това ще стане факт. Според Цачева случилото се с проектозакона на Кунева се дължи на много прибързаното му вкарване в пленарна зала и липсата на откровеност от страна на парламентарните групи.
„Г-жа Кунева ни запозна, че е провела срещи с почти всички групи и е останала с впечатление, че ще получи подкрепа”.

„Ако конституционните промени не минат, това ще бъде провал за всички ни”, каза още Цачева и изрази надежда те да минат на заседанието на 25 септември.

„Само с промени в законите няма да постигнем промяна в съдебната власт. Разделянето на ВСС на две колегии няма как да се случи без промени в Конституцията”, каза в заключение Цачева.

Източник: БЛИЦ

3 коментара »

 • Nik said:

  Не си спомням студентка с такова име. Вероятно е следвала задочно.
  Само веднъж съм изпитвал задочни студенти, но също не си спомням подобна физиономия.

  Ако беше моя студентка, нямаше да се издънва по такъв лаишки начин. Едно е да си придаваш авторитет, съобщавайки на населението, че Народното събрание е “сграда на държавна институция” (институцията не е и не може да бъде “сграда“…) и да се криеш зад авторитета на стените й, друго е да знаеш, че има и едно нещо, на което му казват Право, Истина и Справедливост.

  Моите хиляди студенти от единствения в България навремето Юридически факултет (ЮФ) още от 1974 г. знаят, че съществува абзац 3 на Всеобщата декларация за правата на човека (ВДПЧ). Връщал съм милиционерски началници да си доучват ВДПЧ, Пакта за граждански и политически права и Пакта за икономически, социални и културни права.

  (През 1974 г. – шест месеци след постъпването ми на работа в ЮФ – публикувах, за първи път в България на български език в българска книга посочените основни източници за правата на човека. Днес защитници на правата на човека – бол, и почти всички – платени).

  Николай Гусев

 • Мариана (author) said:

  В официалната биография на Цецка Цачева пише, че е завършила Право задочно в Софийския университет. Кога точно е станало това, не е много ясно. Но има и нещо друго, което е важно. Председателката на НС Цачева е била тази, която, по думите на Николай Колев – Босия, е предотвратила с устна заповед неговото влизане в Народното събрание, по покана на депутат, който се е ангажирал с проблема с корупцията при издаването на шофьорски книжки в България, заради който Босия протестира. Т.е. хем г-жа Цачева е възпрепятствала като председател на НС влизането на Босия в парламента, заедно с папка документи, с които, по неговите думи се доказва корупция по високите етажи на властта по отношение търговия с шофьорски книжки; хем след като дълго време Босия не е бил чут от институциите и неговите сигнали до тях са били системно пренебрегвани, след това Цачева иска и затвор за Босия и такива като него. Ако г-жа Цачева не беше възпрепятствала влизането на Николай Колев в парламента, нямаше да има и мятане на домати по сградата на НС – чийто авторитет като институция няма да се повиши никак с действия и думи като тези на Цачева.

 • OIFVet said:

  Тези хрантутници поругават не само сградите а и самите институции със своето присъствие и участие в тях.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.